Image
Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 16:20 Κρητική διατροφή

Παραδοσιακή μουσταλευριά

ΥΛΙΚΑ

850 ml. λευκό μούστο

130 γρ. ψιλό σιμιγδάλι 

 

Για το γαρνίρισμα:

Κανέλα τριμμένη

Καρυδόψιχα, ωμή, ψιλοκομμένη 

Καβουρδισμένα ή ωμά αμύγδαλα (ψιλοκομμένα) 

Σουσάμι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Αδειάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα το μούστο, το σιμιγδάλι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά έως ότου να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα χωρίς σβώλους.

2Έπειτα, τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα χειρός.

3Όταν αρχίσει το μείγμα να κάνει φουσκάλες, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε σε μπολάκια.

4Αφήνουμε τη μουσταλευριά να κρυώσει καλά.

5Τέλος, προσθέτουμε το γαρνίρισμα και σερβίρουμε.

 


Πηγή: Giorgostsoulis.com
Post
Κρητική διατροφή Κυριακή 24.11.2019

Κινέζικο ρύζι με κοτόπουλο

Υλικά 1 αυγό 1 κ. σ. νερό 1 κ. σ. βούτυρο 1 κ. σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 φλ. τσαγιού μαγειρεμένο ρύζι (κρύο) 2 κ. σ. σόγια σος 1 κ. γλ. πιπέρι 1 φλ. τσαγιού μαγειρεμένο και κομμέν

Post
Κρητική διατροφή Σάββατο 02.11.2019

Κέικ «αλλιώς»: Μια αλμυρή απόλαυση που θα λατρέψετε

Υλικά για 4 άτομα 200 γραμμάρια φέτα τριμμένη 200 γραμμάρια κίτρινο τυρί 1 μικρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο 200 γραμμάρια ζαμπόν ψιλοκομμένο 1 φλιτζάνι πιπεριές κόκκινη - κίτριν

Post
Κρητική διατροφή Πέμπτη 31.10.2019

Το ραντεβού του Κρητικού Αμπελώνα στην Αθήνα!

Οι Οινοποιοί της Κρήτης και τα «ΟιΝοτικά» έρχονται για 4η χρονιά στην Αθήνα για το ετήσιο ραντεβού τους με το αθηναϊκό κοινό. Οι Οινοποιοί της Κρήτης με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρή