Image
Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 16:20 Κρητική διατροφή

Παραδοσιακή μουσταλευριά

ΥΛΙΚΑ

850 ml. λευκό μούστο

130 γρ. ψιλό σιμιγδάλι 

 

Για το γαρνίρισμα:

Κανέλα τριμμένη

Καρυδόψιχα, ωμή, ψιλοκομμένη 

Καβουρδισμένα ή ωμά αμύγδαλα (ψιλοκομμένα) 

Σουσάμι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Αδειάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα το μούστο, το σιμιγδάλι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά έως ότου να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα χωρίς σβώλους.

2Έπειτα, τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα χειρός.

3Όταν αρχίσει το μείγμα να κάνει φουσκάλες, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε σε μπολάκια.

4Αφήνουμε τη μουσταλευριά να κρυώσει καλά.

5Τέλος, προσθέτουμε το γαρνίρισμα και σερβίρουμε.

 


Πηγή: Giorgostsoulis.com
Post
Κρητική διατροφή Δευτέρα 24.11.2025

Ξεκίνησε η προετοιμασία για 14ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ FORUM

Ανοικτή πρόσκληση σε παραγωγούς και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων, ξενοδόχους και εκπροσώπους δικτύων διανομής τροφίμων, για να συμμετάσχουν στο 14ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα

Post
Κρητική διατροφή Κυριακή 14.09.2025

Το κρητικό ελαιόλαδο αποκτά το ισχυρότερο “διαβατήριο ποιότητας” – Καταχωρίστηκε ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη από την Ε.Ε.

«Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταχώριση του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου “Κρήτη / Kriti” ως Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης είναι μια κατάκτηση στρατηγικής σημασί

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 22.08.2025

Πρόσκληση στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας "Taste Kilkis"

Το Φεστιβάλ έχει ως στόχο την ανάδειξη των εκλεκτών προϊόντων της ευλογημένης Κιλκισιώτικης γης και του μόχθου των ανθρώπων της αλλά και της γαστρονομίας, ως εναλλακτικής μορφής τουρισμού και αναπόσπα