Image
Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 16:20 Κρητική διατροφή

Παραδοσιακή μουσταλευριά

ΥΛΙΚΑ

850 ml. λευκό μούστο

130 γρ. ψιλό σιμιγδάλι 

 

Για το γαρνίρισμα:

Κανέλα τριμμένη

Καρυδόψιχα, ωμή, ψιλοκομμένη 

Καβουρδισμένα ή ωμά αμύγδαλα (ψιλοκομμένα) 

Σουσάμι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Αδειάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα το μούστο, το σιμιγδάλι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά έως ότου να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα χωρίς σβώλους.

2Έπειτα, τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα χειρός.

3Όταν αρχίσει το μείγμα να κάνει φουσκάλες, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε σε μπολάκια.

4Αφήνουμε τη μουσταλευριά να κρυώσει καλά.

5Τέλος, προσθέτουμε το γαρνίρισμα και σερβίρουμε.

 


Πηγή: Giorgostsoulis.com
Post
Κρητική διατροφή Τετάρτη 09.10.2019

Το Μουσείο Οίνου «La Cite du Vin» τιμά τα κρητικά κρασιά!

Εξαιρετικά σημαντική στιγμή για την Οινική Κρήτη είναι η Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019, δεδομένου ότι θα είναι τιμώμενη οινοπαραγωγική περιοχή στο La Cite du Vin, στο Μπορντό της Γαλλίας. Οι δύο φορείς,

Post
Κρητική διατροφή Τρίτη 24.09.2019

Το μεγαλύτερο τραπέζι κρητικής κουζίνας στον Αγ. Νικόλαο

Κρατώντας ζωντανή την παράδοση της κρητικής φιλοξενίας, ο Άγιος Νικόλαος στήνει το μεγαλύτερο τραπέζι κρητικής και δημιουργικής ελληνικής κουζίνας, στο δρόμο. Με το συντονισμό του μάγειρα Γιάννη Βαξ

Post
Κρητική διατροφή Σάββατο 21.09.2019

Παραδοσιακή μουσταλευριά

ΥΛΙΚΑ 850 ml. λευκό μούστο 130 γρ. ψιλό σιμιγδάλι Για το γαρνίρισμα: Κανέλα τριμμένη Καρυδόψιχα, ωμή, ψιλοκομμένη Καβουρδισμένα ή ωμά αμύγδαλα (ψιλοκομμένα) Σουσάμι ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕ