Κυριακή 07 Ιουλίου 2019 21:39 Κρητική διατροφή

Σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόνο τέσσερα υλικά


ΥΛΙΚΑ

250 γρ. φουντούκια

 

30 γρ. κακάο

 

90 γρ. ζάχαρη άχνη

 

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

 

2Απλώνουμε τα φουντούκια σε ένα ταψί φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 8-10 λεπτά.

3Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε το ταψί από φούρνο, μεταφέρουμε τα φουντούκια στο πολυκοπτικό με τα μαχαίρια και τα χτυπάμε για 6 λεπτά μέχρι να γίνουν μία ρευστή κρέμα χωρίς σβόλους.

4Στη συνέχεια αδειάζουμε μέσα στο πολυκοπτικό το εκχύλισμα βανίλιας, το κακάο, τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 4 λεπτά ακόμη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

5Μόλις είναι έτοιμη η πραλίνα φουντουκιού τη μεταφέρουμε σε ένα βάζο και σερβίρουμε.

 

Πηγή: giorgostsoulis.com

Post
Κρητική διατροφή Κυριακή 01.09.2019

Χειροποίητα ραβιόλια με σπανάκι

ΥΛΙΚΑ Υλικά για τη ζύμη: 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ 2 αυγά, medium 1 κρόκο αυγού 25 ml. ελαιόλαδο 1 πρέζα αλάτι 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό, για το άνοιγμα των ζυμαρικών Υλικά για τη γέμιση: 125 γρ. σ

Post
Κρητική διατροφή Σάββατο 31.08.2019

Σουφλέ πατάτας με σπιτική μπεσαμέλ

Υλικά για 2-4 άτομα Για το σουφλέ 3 φλιτζάνια γραβιέρα Αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο 2 κουταλιές ελαιόλαδο 4 βραστές πατάτες 5-6 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο Για τη μπεσαμέλ 7 κουταλιές αλεύρι για

Post
Κρητική διατροφή Σάββατο 17.08.2019

Χοιρινό γεμιστό στη λαδόκολλα

Υλικά 2 μέτρια ψαρονέφρια Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη 150γρ. γραβιέρα 2 μέτριες ντομάτες 2 σκελίδες σκόρδο 4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1 ποτήρι λευκό κρασί Εκτ