Κυριακή 14 Απριλίου 2019 18:22 Κρητική διατροφή

Γίγαντες κοκκινιστοί στο φούρνο


ΥΛΙΚΑ

500γρ. γίγαντες

200ml. ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες

2σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες

800γρ. ντομάτα κονκασέ

2 πιπεριές φλωρίνης, κομμένες σε λεπτές κάθετες φέτες

1 στικ σέλερι, ψιλοκομμένο

2 καρότα, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες

½ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο

Αλάτι-πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Μουλιάζουμε τους γίγνατες από το προηγούμενο βράδυ σε ένα μεγάλο μπολ με αρκετό κρύο νερό.

2. Έπειτα σουρώνουμε τους γίγαντες και τους ρίχνουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα τη γεμίζουμε με νερό και σιγοβράζουμε για 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι γίγαντες ξαφρίζοντας τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

3. Μόλις ετοιμαστούν τους σουρώνουμε και κρατάμε 200ml. από το νερό του βρασίματος.

4. Σε ένα μικρό τηγανάκι ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές φλωρίνης, το σέλερι, τα καρότα και τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.

5. Αδειάζουμε τους γίγαντες σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε από πάνω τα λαχανικά, τη ντομάτα κονκασέ, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το νερό του βρασμού, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.

6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε για 50-60 λεπτά μέχρι να χυλώσουν οι γίγαντες και να έχουν μαγειρευτεί καλά.

7. Μόλις ετοιμαστούν τους σερβίρουμε ζεστούς από το φούρνο.

 

Πηγή: sarakosti.gr

Post
Κρητική διατροφή Κυριακή 19.04.2020

Σπιτικό μιλφέιγ με φράουλες

Ανάλαφρο και αγαπημένο γλυκό Υλικά 1 πακέτο σφολιάτα 2 αυγά χτυπημένα με λίγο νερό 4 κουτ. σούπας ζάχαρη Για την κρέμα 2 αυγά ¾ φλιτζανιού ζάχαρη 1 κουτ. κοφτό μαστίχα σε σκόνη 1 φακ

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 17.04.2020

Συνταγή για παραδοσιακή μαγειρίτσα και παραλλαγές! Συνταγή με μανιτάρια για vegan

Η μαγειρίτσα, είναι όχι μόνο παράδοση, αλλά κάτι σαν πασχαλινό φετίχ των Ελλήνων. Απαιτεί όμως μαστοριά, μεράκι, αρκετή υπομονή και επιμονή για να πετύχει κανείς τη συνταγή. Η παράδοση θέλει το Μ.

Post
Κρητική διατροφή Τρίτη 14.04.2020

Συνταγή για νηστίσιμο εκμέκ κανταίφι

Υλικά ½ κιλό κανταΐφι 1 μαργαρίνη (λιωμένη) Για το σιρόπι 700 γραμμάρια ζάχαρη 800ml νερό Για την κρέμα Ένα κουτί κάστερ πάουντερ 5 1/2 φλιτζάνια νερό 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη Για τη σαν