Image
Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018 15:25 Κρητική διατροφή

Ο παραδοσιακός μπακαλιάρος με σκορδαλιά

 Σήμερα απολαμβάνουμε τραγανό μπακαλιάρο με μπόλικη σκορδαλιά έτσι όπως την έφτιαχνε η γιαγιά μας.

Υλικά

1 1/2 κιλό μπακαλιάρος

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Αλάτι

Ελαιόλαδο

Για την σκορδαλιά

5 σκελίδες σκόρδο

3 πατάτες βρασμένες

1/2 ψωμί μπαγιάτικο μόνο τη ψίχα

2 κουταλιές της σούπας ξύδι

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Αλάτι

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τη σκορδαλιά: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν και μετά τις καθαρίζουμε. Εντωμεταξύ μουσκεύουμε τη ψίχα και τη στραγγίζουμε. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τη ψίχα και τις πατάτες και χτυπάμε. Ύστερα προσθέτουμε το σκόρδο, το αλάτι και το ξύδι και συνεχίζουμε να χτυπάμε ενώ προσθέτουμε σταδιακά το λάδι.

Πλένουμε τον μπακαλιάρο, τον κόβουμε σε μερίδες και τον αφήνουμε να στεγνώσει. Ύστερα τον αλατίζουμε, τον αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τις μερίδες μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Τοποθετούμε τα κομμάτια σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε μαζί με τη σκορδαλιά.




Πηγή: daypress.gr
Post
Κρητική διατροφή Τετάρτη 26.12.2018

Βασιλόπιτα: Εύκολη συνταγή

Εύκολη συνταγή για Βασιλόπιτα. Θα χρειαστούμε 320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσει, 1 βιτάμ. 300 γρ. ζάχαρη, 6 αυγά, 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ, ½ φλιτζ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα ψιλοκομμένη, ξύσμα από

Post
Κρητική διατροφή Σάββατο 22.12.2018

Γαλοπούλα γεμιστή

Κλέβει την παράσταση στο γιορτινό τραπέζι. Υλικά για 4 άτομα μία γαλοπούλα 100 γραμμάρια βούτυρο 4 κουταλιές μέλι 1 κιλό μικρές πατάτες 3 κουταλιές μουστάρδα 100 ml ζωμό κότας 150

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 16.11.2018

3η Εβδομάδα της Ιταλικής Κουζίνας στον Κόσμο 3α Settimana della Cucina Italiana nel Mondo 19 - 25 Νοεμβρίου 2018

Ξεκινάει την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου η 3η Εβδομάδα της Ιταλικής Κουζίνας στον Κόσμο. Η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα συμμετέχει, με εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, στην &