Image
Πέμπτη 16 Ιουλίου 2026 12:39 Βλέπω/Ακούω

ΟΠΕΚΕΠΕ: Δίωξη από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία σε τέσσερις βουλευτές – Στο αρχείο οι υποθέσεις επτά ακόμη

 Ποινική δίωξη σε βάρος τεσσάρων εν ενεργεία βουλευτών άσκησε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO), στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση των αγροτικών επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ. Συνολικά, διώξεις ασκήθηκαν σε 22 πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις βουλευτές είναι οι Κώστας Σκρέκας, Κατερίνα Παπακώστα, Χρήστος Μπουκώρος και Μάξιμος Σενετάκης. Οι κατηγορίες που φέρονται να αντιμετωπίζουν αφορούν ηθική αυτουργία σε απιστία και παράνομη διαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Την ίδια ώρα, η EPPO ανακοίνωσε ότι οι υποθέσεις επτά ακόμη εν ενεργεία βουλευτών τέθηκαν στο αρχείο, καθώς δεν προέκυψαν επαρκή στοιχεία για την άσκηση ποινικής δίωξης. Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για τους Κώστα Αχ. Καραμανλή, Γιάννη Κεφαλογιάννη, Νότη Μηταράκη, Κώστα Τσιάρα, Δημήτρη Βαρτζόπουλο, Λάκη Βασιλειάδη και Θεόφιλο Λεονταρίδη.

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία επισημαίνει ότι η έρευνα συνεχίζεται για άλλα πρόσωπα και διαφορετικές χρονικές περιόδους, υπογραμμίζοντας ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι τεκμαίρονται αθώοι μέχρι την έκδοση αμετάκλητης δικαστικής απόφασης.

Στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «κοινά πρότυπα διαφθοράς» στη διαχείριση των ευρωπαϊκών αγροτικών ενισχύσεων, αναφέροντας μεταξύ άλλων παράνομες παρεμβάσεις σε διοικητικούς και επιτόπιους ελέγχους, αλλοίωση στοιχείων, απόκρυψη ευρημάτων και ψευδείς πιστοποιήσεις.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι για τους τέσσερις βουλευτές ισχύει πλήρως το τεκμήριο της αθωότητας, όπως αναφέρει και η ίδια η EPPO, σημειώνοντας ότι την τελική κρίση θα λάβει η Δικαιοσύνη. Παράλληλα, υποστήριξε ότι όσοι είχαν προδικάσει ενοχές βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας οφείλουν, μετά και τις αρχειοθετήσεις υποθέσεων άλλων βουλευτών, να αναθεωρήσουν τη στάση τους.


Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 16.07.2026

ΟΠΕΚΕΠΕ: Δίωξη από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία σε τέσσερις βουλευτές – Στο αρχείο οι υποθέσεις επτά ακόμη

Ποινική δίωξη σε βάρος τεσσάρων εν ενεργεία βουλευτών άσκησε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO), στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση των αγροτικών επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ. Συνολικά, διώξεις ασκήθηκαν σ

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 16.07.2026

Συνελήφθη 38χρονος που προκάλεσε την πυρκαγιά στο Μελιδοχώρι -Επτά συλλήψεις σε όλη τη χώρα

Σε επτά συλλήψεις προχώρησε το Πυροσβεστικό Σώμα για ισάριθμες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από αμέλεια την Τετάρτη σε Χανιά, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Ηράκλειο, Βοιωτία, Αχαΐα και Ροδόπη. Η σοβαρότερη υπό

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 16.07.2026

Μηχανογραφικό 2026: Λήγει απόψε στις 23:59 η προθεσμία υποβολής

Μέχρι τις 23:59 σήμερα, Πέμπτη 16 Ιουλίου 2026, οι υποψήφιοι για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και οι απόφοιτοι που διεκδικούν εισαγωγή στις Δημόσιες ΣΑΕΚ έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ή να οριστικοπο