Image
Τετάρτη 11 Μαρτίου 2026 13:48 Οικονομία

Η τουριστική ανάπτυξη της Κρήτης και το μέλλον του νησιού θα συζητηθούν την Παρασκευή 13 Μαρτίου στο συνέδριο του Travel.gr

 Νέες επενδύσεις, έργα υποδομών και αυξανόμενο διεθνές ενδιαφέρον διαμορφώνουν τη σύγχρονη ταυτότητα της Κρήτης, ενός νησιού που βρίσκεται στο επίκεντρο σημαντικών εξελίξεων, ως έναν από τους σημαντικότερους και πιο ξεχωριστούς προορισμούς της Μεσογείου.

 
Σε αυτό το πλαίσιο, το Travel.gr, το Νο1 ταξιδιωτικό site της Ελλάδας, σε συνεργασία με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, διοργανώνει το συνέδριο Greece Talks, Crete Forward: Experience, Culture & Connection την Παρασκευή 13 Μαρτίου, στο Grecotel Amirandes στην Κρήτη.

Το συνέδριο στοχεύει στο να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για μία εποικοδομητική συζήτηση ανάμεσα σε εκπροσώπους της πολιτείας, της επιχειρηματικής κοινότητας, του τουρισμού και του πολιτισμού, με στόχο έναν ουσιαστικό διάλογο για το μέλλον του νησιού. Μέσα από θεματικές συζητήσεις, το Greece Talks, Crete Forward: Experience, Culture & Connection θα εξετάσει προκλήσεις και ευκαιρίες που διαμορφώνουν την επόμενη ημέρα για την Κρήτη, με πάνελ που θα καλύψουν ένα μεγάλο εύρος συζητήσεων γύρω από τις επενδύσεις και τις υποδομές, τον τουρισμό, τη γαστρονομία και τον πολιτισμό ως βασικούς πυλώνες ανάπτυξης.
Το συνέδριο φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης για το ευρύτερο οικοσύστημα που διαμορφώνει το σύγχρονο πρόσωπο της Κρήτης, δημιουργώντας έναν χώρο διαλόγου, ανταλλαγής ιδεών και νέων συνεργασιών.

Το παρών στο πρώτο πάνελ του συνεδρίου, τo οποίο θα έχει τον τίτλο «Τουρισμός, ανάπτυξη και η νέα μεγάλη ευκαιρία» θα δώσουν ο κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Πρόεδρος Eurogroup, ο κ. Φωκίων Καραβιάς, Chief Executive Officer, Τράπεζα Eurobank A.E., και ο κ. Μιχάλης Λεμπιδάκης, CEO των Πλαστικών Κρήτης σε μία συζήτηση γύρω από τη νέα εποχή του τουρισμού στην Κρήτη. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Αντώνης Σρόιτερ.

Με απευθείας κάλυψη από το travel.gr και το protothema.gr και συνεχή ενημέρωση με άρθρα και οπτικοακουστικό υλικό, το συνέδριο και τα συμπεράσματά του μπορούν να παρακολουθήσουν χρήστες από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.


Post
Οικονομία Σάββατο 02.05.2026

Νέα αύξηση δασμών από τις ΗΠΑ στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα – Έντονες αντιδράσεις από την ΕΕ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε νέα αύξηση των δασμών στα αυτοκίνητα και τα φορτηγά που εισάγονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανεβάζοντάς τους στο 25%. Η απόφαση αναζωπυρώνει τις εντάσεις σ

Post
Οικονομία Πέμπτη 30.04.2026

Δωρεάν σεμινάριο από το ΚΕΚ Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Με ένα δωρεάν σεμινάριο αφιερωμένο στη διαχείριση άγχους των μαθητών που προετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες εξετάσεις ξεκινάει τη λειτουργία της η Σχολή Γονέων του ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Η

Post
Οικονομία Πέμπτη 30.04.2026

Σήμερα καταβάλλονται 183.842.805 ευρώ από τον ΟΠΕΚΑ

Από τον ΟΠΕΚΑ καταβάλλονται από σήμερα τα κοινωνικά επιδόματα για τον μήνα Απρίλιο 2026, συνολικού ύψους 183.842.805, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού. Συγκεκριμένα θα καταβληθούν: - Επίδομα Στέ