Image
Τετάρτη 04 Μαρτίου 2026 13:14 Τουρισμός

Δυναμική παρουσία του ΕΟΤ στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού BTM του Μπάρι

Ο κομβικός ρόλος του Μπάρι ως της κύριας πύλης εξόδου των Ιταλών ταξιδιωτών προς την Ελλάδα, βρέθηκε στο επίκεντρο της συμμετοχής της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ιταλίας στη 12η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού BTM (Business Tourism Management) 2026, η οποία πραγματοποιήθηκε στην ιταλική πόλη από τις 25 έως τις 27 Φεβρουαρίου 2026.

Η πλειονότητα των επισκεπτών στο ελληνικό περίπτερο έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περαιτέρω ενίσχυση της συνδεσιμότητας, καθώς η γεωγραφική εγγύτητα και η ιστορική σύνδεση της Απουλίας με την Ελλάδα καθιστούν την πόλη σημαντικό κέντρο για τον θαλάσσιο και οδικό τουρισμό προς ελληνικούς προορισμούς. Στο πλαίσιο αυτό, προβλήθηκαν συστηματικά τα Ιόνια Νησιά, τα οποία αποτελούν τον πλέον δημοφιλή προορισμό των τουριστών που χρησιμοποιούν το δίκτυο των ακτοπλοϊκών και των αεροπορικών συνδέσεων της περιοχής, ενώ αναδείχθηκαν ακόμα οι δυνατότητες για περιηγητικό τουρισμό στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα.

Στη διάρκεια της έκθεσης, τα στελέχη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ιταλίας πραγματοποίησαν σειρά επαφών με τουριστικούς πράκτορες, εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών και δημοσιογράφους, με βασικούς στόχους τόσο την προώθηση νέων ελληνικών προορισμών, εναρμονισμένη με την τάση για αποσυμφόρηση των δημοφιλών σημείων και την προώθηση λιγότερο γνωστών περιοχών, όσο και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέσα από θεματικές εμπειρίες, που αναδεικνύουν την αυθεντικότητα της ελληνικής φιλοξενίας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η έκθεση BTM αποτελεί πλέον έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς θεσμούς στη νότια Ιταλία, λειτουργώντας ως στρατηγικό σημείο συνάντησης για την εγχώρια και διεθνή τουριστική βιομηχανία. Η φετινή διοργάνωση φιλοξένησε πάνω από 600 εκθέτες και 120 διεθνείς αγοραστές, ενώ τα εγκαίνια πραγματοποίησε υπουργός Τουρισμού της Ιταλίας, Daniela Santanchè.

Post
Τουρισμός Τετάρτη 29.04.2026

ΕΟΤ: Θεσσαλονίκη και Καστοριά μαγεύουν Σλοβένους δημοσιογράφους

Η γνωριμία του σλοβενικού κοινού με τη Θεσσαλονίκη και την Καστοριά ως ιδανικούς city break προορισμούς, οι οποίοι προσφέρουν πληθώρα αυθεντικών εμπειριών που συνδέονται με τον τουρισμό υπαίθρου, το γ

Post
Τουρισμός Δευτέρα 27.04.2026

Η Ελλάδα κορυφαία επιλογή των Κύπριων για το 2026 -Δυναμική παρουσία του ΕΟΤ στην Travel Expo Cyprus

Αυξημένη ζήτηση προς την Ελλάδα εμφανίζει φέτος η κυπριακή τουριστική αγορά, καθώς οι τρέχουσες διεθνείς συνθήκες και το ασταθές γεωπολιτικό και οικονομικό κλίμα οδηγούν τους Κύπριους ταξιδιώτες σε οι

Post
Τουρισμός Κυριακή 26.04.2026

Κοινωνικός Τουρισμός ΔΥΠΑ 2026-2027: Αιτήσεις από όλους τους ΑΦΜ και λήξη προθεσμίας

Συγκεκριμένα την Κυριακή 26 Απριλίου 2026, λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων και Ανέργων περιόδου 2026-2027 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχό