Image
Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2026 20:55 Ειδήσεις

Ουκρανία: σύνοδος της ολομέλειας του ΕΚ για τα τέσσερα χρόνια από την επίθεση της Ρωσίας

Την Τρίτη, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy θα απευθύνει ομιλία στο πλαίσιο έκτακτης συνόδου της ολομέλειας, τέσσερα χρόνια από την πλήρους κλίμακας εισβολή της Ρωσίας.

Η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα αρχίσει στις 10:15 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης). Μετά την ομιλία του προέδρου Zelenskyy (η οποία θα πραγματοποιηθεί σε απευθείας σύνδεση με το Κίεβο), οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν τις εξελίξεις στον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας και την συνεισφορά της Ευρώπης για μια δίκαιη ειρήνη και βιώσιμη ασφάλεια για την Ουκρανία. Θα ακολουθήσει ψηφοφορία επί σχεδίου ψηφίσματος στις 11:30.

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola δήλωσε ότι η σύνοδος θα στείλει ένα «ισχυρό σήμα» για την αταλάντευτη δέσμευση της ΕΕ στο πλευρό της Ουκρανίας.

Από τον Φεβρουάριο του 2022, η ΕΕ και το Κοινοβούλιο στηρίζουν σταθερά την Ουκρανία καταδικάζοντας την επίθεση της Ρωσίας, επιβάλλοντας κυρώσεις και παρέχοντας οικονομική, πολιτική, στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια. Στις 11 Φεβρουαρίου, το Κοινοβούλιο ενέκρινε δάνειο της ΕΕ ύψους 90 δισ. ευρώ για την Ουκρανία.

Το Κοινοβούλιο έχει επανειλημμένα επιβεβαιώσει την αλληλεγγύη και τη στενή συνεργασία του με την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των εγκαινίων ενός μόνιμου γραφείου του Κοινοβουλίου στο Κίεβο τον Σεπτέμβριο του 2025, επισκέψεων της επισκέψεις της προέδρου Metsola στο Κίεβο και στο ουκρανικό κοινοβούλιο (Verkhovna Rada) και ομιλίες του προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το Κοινοβούλιο έχει επίσης υποστηρίξει σθεναρά τις προσπάθειες της Ουκρανίας να προσχωρήσει στην ΕΕ. Επαινώντας τις εξαιρετικές προσπάθειες της χώρας υπό τις πλέον δύσκολες συνθήκες, οι ευρωβουλευτές έχουν παροτρύνει τις ουκρανικές αρχές να διατηρήσουν την τρέχουσα μεταρρυθμιστική δυναμική και κάλεσαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ανοίξει ομάδα διαπραγματευτικών κεφαλαίων για την προώθηση της ένταξης της χώρας στην ΕΕ το ταχύτερο.

Post
Ειδήσεις Κυριακή 22.03.2026

Σάκης Αρναούτογλου προς Κομισιόν: «Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου – Η Κυβέρνηση παρακολουθεί την κατάρρευση του κλάδου»

Την άμεση ενεργοποίηση ευρωπαϊκών μέτρων στήριξης για τους κτηνοτρόφους της Λέσβου ζητά με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σάκης Αρναούτογλου, μετά το κρούσμα αφθώδου

Post
Ειδήσεις Σάββατο 21.03.2026

Ένας νεκρός οδηγός μετά από σύγκρουση δύο οχημάτων λίγο μετά τους Αρμένους Ρεθύμνου

Ένας άντρας είναι νεκρός μετά από τροχαία σύγκρουση που σημειώθηκε το πρωί στην διασταύρωση της Καρές, λίγο μετά τους Αρμένους. Σύμφωνα με τα στοιχεία από το goodnet.gr, απ΄ όπου και η φωτογραφία, έν

Post
Ειδήσεις Πέμπτη 19.03.2026

Επίτροπος Βάρχελι προς Αρναούτογλου: «Θα στηρίξουμε τους Έλληνες κτηνοτρόφους σε κάθε βήμα» – Δέσμευση για χρηματοδότηση, αποζημιώσεις και ανασύσταση ζωικού κεφαλαίου

Σημαντική πολιτική δέσμευση για τη στήριξη των Ελλήνων κτηνοτρόφων απέσπασε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σάκης Αρναούτογλου, στο πλαίσιο του διαρθρωμένου διαλόγου με τον Επίτροπο Ολιβέρ Βάρχελι στην Επιτ