Image
Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026 11:42 Πολιτική

Αναπτυξιακή ώθηση του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων από το Πράσινο Ταμείο και το ΥΠΕΝ

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, παρουσία του Υπουργού κ. Σταύρου Παπασταύρου, του πρ. Υπουργού και Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, του Δημάρχου Αρχανών - Αστερουσίων κ. Μανώλη Κοκοσάλη και του Αντιδημάρχου κ. Μάμα Σφακιανάκη.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις δυνατότητες που προσφέρει το Πράσινο Ταμείο για την ενίσχυση του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων, μέσω έργων περιβαλλοντικής προστασίας, βιώσιμης ανάπτυξης και αναβάθμισης της καθημερινότητας των πολιτών.
Με στρατηγική συνεργασία και σωστή αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων, ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού προγράμματος που αφορά την αξιοποίηση των κτηριακών υποδομών της αγροτικής ένωσης Πεζών.
Δήλωση Δημάρχου Αρχανών - Αστερουσίων, Μανώλη Κοκοσάλη:
«Επισκεφθήκαμε τον Υπουργό για ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα επιτρέψει την αξιοποίηση των κτηριακών υποδομών της αγροτικής ένωσης Πεζών, το οποίο προχωρά με θετικό πρόσημο χάρη στη συνεργασία του Υπουργείου, του Πράσινου Ταμείου και του Δήμου. Ευχαριστούμε θερμά τον Βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη για την πρωτοβουλία να φέρει σε επαφή τα εμπλεκόμενα μέρη, ώστε να δρομολογηθεί ένα πρόγραμμα με ουσιαστικό αναπτυξιακό αποτύπωμα για τον Δήμο μας.»
Δήλωση Λευτέρη Αυγενάκη, πρ. Υπουργού και Βουλευτή Ηρακλείου:
«Η Αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από ουσιαστική στήριξη, σχέδιο και συνεργασία. Η αξιοποίηση του Πράσινου Ταμείου μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό κ. Σταύρο Παπασταύρου, καθώς και τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, κ. Γιάννη Ανδρουλάκη, για την άμεση ανταπόκριση και τη στήριξή τους σε αυτή την κοινή προσπάθεια. Στεκόμαστε δίπλα σε κάθε δημιουργική πρωτοβουλία που φέρνει αποτέλεσμα για τον τόπο μας.»

Post
Πολιτική Τετάρτη 09.09.2026

Πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ την Τρίτη 15 Σεπτέμβρη στο ΕΛΜΕΠΑ με ομιλητή τον Κώστα Παρασκευά

Η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου στις 8μμ στο ΕΛΜΕΠΑ μεγάλη Πολιτική Συγκέντρωση με Θέμα: «Με πιο δυνατό ΚΚΕ ο λαός μπορεί να κάνει ένα βήμα μπροσ

Post
Πολιτική Τετάρτη 09.09.2026

Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας: Να ενταχθούν οι 15 Γεωπόνοι ΤΕ των Δασικών Υπηρεσιών

Με Κοινοβουλευτική Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρο Παπασταύρου και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκο Πιερρακάκη, ο Λευτέρης Αυγενάκης ζητά την αποκατάσταση

Post
Πολιτική Τετάρτη 09.09.2026

Ελένη Βατσινά: Η κυβέρνηση «κοιτάζει αλλού» μπροστά στην έκρηξη της ανήλικης εργασίας

Επανέρχεται στο θέμα της ανήλικης εργασίας η βουλευτής Ηρακλείου και Τομεάρχης ΜικρομεσαίαςΕπιχειρηματικότητας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ελένη Βατσινά μετά την κοινοβουλευτική παρέμβαση του 2025 από κο