Image
Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2025 13:53 Ειδήσεις

Νίκος Παππάς για την προστασία των ανηλίκων στο διαδίκτυο: «Ασφαλές και ανθρώπινο ψηφιακό περιβάλλον για κάθε παιδί»

Την ανάγκη για ολοκληρωμένη και ουσιαστική προστασία των ανηλίκων στον ψηφιακό κόσμο ανέδειξε κατά την παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο ευρωβουλευτής Νίκος Παππάς, με αφορμή τη συζήτηση για τη σχετική έκθεση του Κοινοβουλίου, στην επεξεργασία του οποίου συμμετείχε ως σκιώδης εισηγητής.

Ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι η ψηφιακή πραγματικότητα αποτελεί πλέον αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας των παιδιών και ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να διαμορφώσει υψηλά και δεσμευτικά πρότυπα, ώστε το διαδίκτυο να αποτελεί χώρο ασφάλειας, μάθησης και δημιουργικότητας.

«Η προστασία των ανηλίκων δεν μπορεί να περιορίζεται σε τεχνικές λύσεις ή μηχανισμούς φιλτραρίσματος. Χρειάζεται μια ολιστική παιδαγωγική προσέγγιση που θα δίνει στα παιδιά τις γνώσεις και τις δεξιότητες να προστατεύονται μόνα τους», υπογράμμισε.

Επιπλέον, επισήμανε τον καθοριστικό ρόλο της εκπαίδευσης:

«Τα σχολεία πρέπει να ενισχυθούν ώστε να παρέχουν ουσιαστική ψηφιακή παιδεία, να μαθαίνουν στα παιδιά πώς να αναγνωρίζουν κινδύνους, πώς λειτουργούν οι αλγόριθμοι που επηρεάζουν την καθημερινότητά τους και πώς να ασκούν κριτική σκέψη. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στις μεγάλες πλατφόρμες να καθορίζουν μόνες τους τι βλέπουν τα παιδιά και πώς αντιλαμβάνονται τον κόσμο».

Κλείνοντας, ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει σήμερα την ευκαιρία να υπερασπιστεί έμπρακτα το δικαίωμα κάθε παιδιού να μεγαλώνει και να συμμετέχει στον ψηφιακό κόσμο με ασφάλεια και σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Post
Ειδήσεις Πέμπτη 11.12.2025

Γερμανική στήριξη σε Πιερρακάκη για την προεδρία του Eurogroup

Τη στήριξη της Γερμανίας στην υποψηφιότητα του Κυριάκου Πιερρακάκη για την προεδρία του Eurogroup ανακοίνωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Λαρς Κλίνγκμπεϊλ, λίγο πριν από την έναρξη της κρίσιμης συ

Post
Ειδήσεις Τρίτη 09.12.2025

ΟΠΕΚΕΠΕ: Διευκρινίσεις για τους ελέγχους στο Μέτρο 23 - Τι απαντά για τον αποκλεισμό αγροτών

Διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο διενέργειας των ελέγχων στα αγροτεμάχια του Μέτρου 23 έδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά την κοινή δήλωση έξι βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που ζήτησαν την άρση του αποκλεισμού

Post
Ειδήσεις Δευτέρα 08.12.2025

Σάκης Αρναούτογλου: Μαθητές από Άγραφα και Οινούσσες στο κέντρο των Eυρωπαϊκών αποφάσεων

Ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σάκης Αρναούτογλου διοργανώνει την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2025, στις 16:30 (ώρα Ελλάδας) ειδική τηλεοπτική εκδήλωση–εκπομπή από το Στούντιο AGORA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίο