Image
Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2025 13:16 Πολιτική

Παρέμβαση Λευτέρη Αυγενάκη για τη μη συμμετοχή των αστυνομικών της Κρήτης στις διαταγές ενισχύσεων και αποσπάσεων με έξοδα Δημοσίου

Την επιστολή της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης, με την οποία εκφράζεται η έντονη δυσαρέσκεια των αστυνομικών του νησιού για τη σχεδόν μηδενική συμμετοχή τους στις διαταγές του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για ενισχύσεις και αποσπάσεις με έξοδα του Δημοσίου, κατέθεσε στη Βουλή με Αναφορά του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο πρ. Υπουργός – Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Η Αναφορά βασίζεται στην από 13.10.2025 επιστολή της Ένωσης, στην οποία επισημαίνεται ότι οι αστυνομικοί της Κρήτης έχουν ουσιαστικά αποκλειστεί από τις σχετικές διαταγές, χωρίς να υπάρχει σαφής ενημέρωση για τους λόγους αυτής της διαφοροποίησης, παρότι μέχρι πρόσφατα συμμετείχαν ισότιμα στο πλαίσιο των υπηρεσιακών αναγκών.

Οι επισημάνσεις της Ένωσης
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή: «Ως εκπρόσωποι των συναδέλφων μας σε ολόκληρη την Κρήτη, αισθανόμαστε την ανάγκη να σας μεταφέρουμε την έντονη δυσαρέσκειά τους, όπως αυτή μας έχει εκφραστεί, σχετικά με τη σχεδόν μηδενική συμμετοχή τους στις διαταγές του Αρχηγείου για τις ενισχύσεις και αποσπάσεις με έξοδα του Δημοσίου».
Η Ένωση επισημαίνει ότι «όλες οι Γενικές Αστυνομικές Περιφέρειες της χώρας, ακόμη και εκείνες που ενισχύονται, συμμετέχουν ενεργά στις συγκεκριμένες διαταγές», ενώ «η Κρήτη, η οποία μέχρι και πριν από έναν χρόνο είχε ισότιμη συμμετοχή, φαίνεται πλέον να έχει αποκλειστεί».
Όπως σημειώνεται: «Ως συνδικαλιστική ένωση, δεν ζητούμε τίποτα περισσότερο από ίση μεταχείριση για τους συναδέλφους μας όσον αφορά τη συμμετοχή τους στις ανωτέρω διαταγές του Αρχηγείου. Θεωρούμε αυτονόητο ότι όλοι οι υπηρετούντες αστυνομικοί θα πρέπει να απολαμβάνουν των ίδιων ευκαιριών και υποχρεώσεων στο πλαίσιο της εύρυθμης λειτουργίας του Σώματος».

Η ανάγκη ίσης μεταχείρισης
Η Ένωση υπογραμμίζει ότι το ζήτημα δεν αφορά μόνο υπηρεσιακές διαδικασίες, αλλά θέμα δικαιοσύνης και ίσης αντιμετώπισης των αστυνομικών που υπηρετούν στην Κρήτη, οι οποίοι συμβάλλουν καθημερινά στο έργο της ασφάλειας των πολιτών και στην αποτελεσματική λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη
Με την Αναφορά του, ο κ. Αυγενάκης καλεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να προβεί «στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διερευνηθεί άμεσα το αναφερόμενο ζήτημα και να αποκατασταθεί η δίκαιη και ισότιμη συμμετοχή των αστυνομικών της Κρήτης στις διαταγές ενισχύσεων και αποσπάσεων με έξοδα του Δημοσίου, σύμφωνα με όσα ισχύουν για τις λοιπές Γενικές Αστυνομικές Περιφέρειες της χώρας».

Post
Πολιτική Τετάρτη 15.10.2025

Κώστας Καραμανλής: Αιχμηρή παρέμβαση. Κρίση θεσμών και πολιτικού συστήματος

Η ομιλία Καραμανλή: «Η πολιτική ομαλότητα δοκιμάζεται» Ο Κώστας Καραμανλής, στην ομιλία του, εξήρε το έργο και το ήθος της Άννας Ψαρούδα Μπενάκη, χαρακτηρίζοντάς την «πρωταγωνίστρ

Post
Πολιτική Τετάρτη 15.10.2025

Συμμετοχή ΥΦΕΘΑ Θανάση Δαβάκη στη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης συμμετείχε στη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2025 στις Βρυξέλλες, ως εκπρόσωπος του Υπουργού Εθνικής

Post
Πολιτική Τετάρτη 15.10.2025

Στέφανος Γκίκας για την Έναρξη της 36ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου: «30 ομάδες καλλιτεχνών, για ένα 11ήμερο, προάγουν την Αιγαιοπελαγίτικη Καλλιτεχνική Δημιουργία και τον Πολιτισμό»

Η 36η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, θεσμική διοργάνωση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για τον πολιτισμό και την καλλιτεχνική έκφραση στον νησιωτικό χώρο, θα πραγματ