Image
Πέμπτη 02 Οκτωβρίου 2025 14:55 Βλέπω/Ακούω

Υπογραφή προκήρυξης του διαγωνισμού για την αποκατάσταση του Ιερού Ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Αρκαλοχώρι

Υπεγράφη από την Περιφέρεια Κρήτης, η προκήρυξη του διαγωνισμού του έργου «Επισκευή και Ενίσχυση του Ιερού Ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Αρκαλοχώρι», που εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος «Μελέτες και Έργα Αποκατάστασης και Ανεγέρσης Ιερών Ναών Σεισμόπληκτης Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου».
Προηγήθηκε συνάντηση στην οποία συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, Ανδρέας καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης.
Το έργο αφορά την αποκατάσταση των σοβαρών βλαβών που υπέστη ο ναός από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, καθώς και την στατική του ενίσχυση, με στόχο την αντισεισμική θωράκιση και τη διατήρηση της αυθεντικότητάς του. Η συνολική αξία της σύμβασης ανέρχεται σε 270.000 (χωρίς Φ.Π.Α.), με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης.
Η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τις σεισμόπληκτες περιοχές, ενισχύοντας την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά του τόπου, με έργα ουσίας και ασφάλειας για τις τοπικές κοινωνίες.

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 21.07.2026

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα 21/7/26

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες οπότε στα βόρεια, κυρίως ορεινά, θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στην κεντρική, την ανα

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 20.07.2026

Μητσοτάκης για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο: «Δεν ξεχνούμε, επαγρυπνούμε»

Με μήνυμα για τη συμπλήρωση 52 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν ξεχνά τη μαύρη επέτειο της 20ής Ιουλίου, χαρακτηρίζοντας τη συν

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 20.07.2026

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη δωρεά των τεσσάρων συστημικών τραπεζών στο ΕΚΠΑ, το ΑΠΘ και το ΕΜΠ (vid)

Νέα δωρεά ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, με στόχο τη ριζική ανακαίνιση και αναβάθμιση χώρων και κτηριακών υποδομών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τ