Image
Τετάρτη 03 Σεπτεμβρίου 2025 23:25 Πολιτική

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων στο 53ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία συμμετέχει στο 53ο Φεστιβάλ Βιβλίου που διοργανώνουν στο Πεδίον του Άρεως ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ), και σε συνεργασία με το Μικρό Παρίσι των Αθηνών, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, την Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος - Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και το Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Στο περίπτερο 8-9, το Ίδρυμα της Βουλής θα παρουσιάσει την εκδοτική του παραγωγή και θα αναδείξει το σύνολο των δραστηριοτήτων του. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεφυλλίσουν και να αγοράσουν, νέες και παλαιότερες εκδόσεις αλλά και να πληροφορηθούν για τις εκθέσεις, τα εκπαιδευτικά και τα ερευνητικά προγράμματα, καθώς και για τις εκδηλώσεις του θεσμού. Δοκίμια, επιμελημένες εκδόσεις πηγών, μελετήματα ιστορικού και κοινοβουλευτικού περιεχομένου, μεταφράσεις σημαντικών έργων, πολιτικές βιογραφίες, λευκώματα, πρακτικά συνεδρίων και ημερίδων, συμπληρώνουν αρμονικά τις εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες του Ιδρύματος, όπως αυτές ξεδιπλώνονται τα τελευταία χρόνια.

Τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2025 και ώρα 20:00 θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα εγκαίνια του φεστιβάλ. Την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2025 και ώρα 19:30 στην Κεντρική Σκηνή του Πεδίου του Άρεως θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της έκδοσης του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων και του Ιδρύματος του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και της Νεότερης ιστορίας της Μακεδονίας (ΙΜΜΑ) Η Μακεδονία στο ελληνικό Κοινοβούλιο.


Post
Πολιτική Παρασκευή 18.09.2026

Ελένη Βατσινά: «Ο ΒΟΑΚ πρέπει να είναι ασφαλής και ανθεκτικός – Καμία παρέμβαση στα ρέματα χωρίς πλήρη τεκμηρίωση και έλεγχο»

Σοβαρά ερωτήματα για την παρέμβαση σε ρέμα στη Σταλίδα, στην περιοχή της ανατολικής εξόδου της δεύτερης σήραγγας του υπό κατασκευή τμήματος του ΒΟΑΚ Χερσόνησος–Μάλια, θέτει με Ερώτηση και Αίτηση

Post
Πολιτική Παρασκευή 18.09.2026

ΒΟΑΚ: Το κυκλοφοριακό χάος στη Βουλή, από τον Χάρη Μαμουλάκη

Στη Βουλή φέρνει ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης το κυκλοφοριακό χάος που προκαλείται από τα έργα στον ΒΟΑΚ. Ο Χάρης Μαμουλάκης αναδεικνύει την ανάγκη νυχτερινών εργασιών - όπου

Post
Πολιτική Πέμπτη 17.09.2026

Αναγνώριση των πτυχίων Τ.Ε.Ι. και άρση του διαχωρισμού ΠΕ–ΤΕ-Κοινοβουλευτική Αναφορά του Λευτέρη Αυγενάκη προς την Υπουργό Παιδείας

Ο πρ. Υπουργός και Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης κατέθεσε Κοινοβουλευτική Αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κα Σοφία Ζαχαράκη,μεταφέροντας στη Βουλή την από 26.0