Image
Δευτέρα 01 Σεπτεμβρίου 2025 19:29 Πολιτική

Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία της Ε. Ακρίτα, για τη στήριξη των μακροχρόνια ανέργων και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Με πρωτοβουλία της Έλενας Ακρίτα, 14 συνολικά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή, σχετικά με την ανάγκη στήριξης των μακροχρόνια ανέργων και των αναπληρωτών, αλλά και την έγκαιρη καταβολή των σχετικών επιδομάτων.

Όπως τονίζεται στην ερώτηση, μπορεί η αναβολή δημοσίευσης της ανεργίας του Ιουνίου 2025 από την ΕΛΣΤΑΤ λόγω ζητήματος μεθοδολογίας να έχει δημιουργήσει σοβαρά ερωτήματα -που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη θέσει στη Βουλή με την Κυβέρνηση να σιωπά, παράλληλα όμως τα επίσημα στοιχεία της ΔΥΠΑ για τον Ιούλιο είναι ανησυχητικά: Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 41.263 σε έναν μόλις μήνα (+5,5%), η μακροχρόνια ανεργία παραμένει πάνω από 53% και μόλις το 13,9% των ανέργων λαμβάνει επίδομα.

Πρακτικά, εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας μένουν χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη, αποτέλεσμα και της αυστηροποίησης των κριτηρίων επιδότησης με τον Ν.4921/2022. Το ίδιο ισχύει για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και καθηγητές φροντιστηρίων, που κάθε καλοκαίρι βρίσκονται εκτός εργασίας. Φέτος, καθυστερήσεις στη χορήγηση επιδομάτων και καρτών οδήγησαν πολλούς να περάσουν τον Δεκαπενταύγουστο χωρίς εισόδημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. καλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει τα κριτήρια για την επιδότηση ανεργίας, να ενισχύσει τους μακροχρόνια ανέργους και να διασφαλίσει ότι οι καθυστερήσεις σε επιδόματα και κάρτες δεν θα επαναληφθούν.

Post
Πολιτική Τετάρτη 09.09.2026

Πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ την Τρίτη 15 Σεπτέμβρη στο ΕΛΜΕΠΑ με ομιλητή τον Κώστα Παρασκευά

Η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου στις 8μμ στο ΕΛΜΕΠΑ μεγάλη Πολιτική Συγκέντρωση με Θέμα: «Με πιο δυνατό ΚΚΕ ο λαός μπορεί να κάνει ένα βήμα μπροσ

Post
Πολιτική Τετάρτη 09.09.2026

Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας: Να ενταχθούν οι 15 Γεωπόνοι ΤΕ των Δασικών Υπηρεσιών

Με Κοινοβουλευτική Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρο Παπασταύρου και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκο Πιερρακάκη, ο Λευτέρης Αυγενάκης ζητά την αποκατάσταση

Post
Πολιτική Τετάρτη 09.09.2026

Ελένη Βατσινά: Η κυβέρνηση «κοιτάζει αλλού» μπροστά στην έκρηξη της ανήλικης εργασίας

Επανέρχεται στο θέμα της ανήλικης εργασίας η βουλευτής Ηρακλείου και Τομεάρχης ΜικρομεσαίαςΕπιχειρηματικότητας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ελένη Βατσινά μετά την κοινοβουλευτική παρέμβαση του 2025 από κο