Image
Τρίτη 10 Ιουνίου 2025 10:31 Τουρισμός

Νέα πρωτιά της Ελλάδας στην Σκανδιναβία : «Καλύτερος Ταξιδιωτικός Προορισμός στον κόσμο»-Grand Travel Awards 2025 Φινλανδίας

 Μία ακόμα κορυφαία διάκριση κατέκτησε η Ελλάδα στην αγορά της Σκανδιναβίας, καθώς αναδείχθηκε ως ο «Καλύτερος Ταξιδιωτικός Προορισμός στον κόσμο» για το 2025 (World’s Best Travel Destination) στα Grand Travel Awards (GTA) της Φινλανδίας.

Το ελληνικό βραβείο παρέλαβαν η κα Ναταλία-Μ. Καραγεώργου, Πρέσβυς της Ελλάδας στο Ελσίνκι και η κα Ευτυχία- Χριστίνα Αϊβαλιώτη, Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Ε.Ο.Τ. Εξωτερικού αρμόδιας για τις βόρειες και τις βαλτικές χώρες.

Η τελετή απονομής των βραβείων, διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο Ελσίνκι 02 Ιουνίου 2025 και συγκέντρωσε 250 επαγγελματίες του ταξιδιωτικού κλάδου από όλη τη χώρα.

Τα Grand Travel Awards αποτελούν μια σημαντική αναγνώριση μεταξύ των επαγγελματιών της ταξιδιωτικής βιομηχανίας. Διοργανώθηκαν για πρώτη φορά στη Σουηδία το 1992 και έκτοτε έχουν καθιερωθεί στη Νορβηγία και τη Δανία.

Τώρα και η Φινλανδία εντάσσεται σε αυτή την παράδοση, με επίκεντρο τη διαφάνεια, τη σύγκριση υπηρεσιών και πρωτίστως την πρόθεση των ερωτώμενων να ξαναεπισκεφθούν τον συγκεκριμένο προορισμό.

Στην κατηγορία ως ο «Καλύτερος Ταξιδιωτικός Προορισμός στον κόσμο» για το 2025 συνυποψήφιες ήταν η Ισπανία και η Ιταλία.

H Ελλάδα τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στην πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Φινλανδών με τις αφίξεις τους να ανέρχονται σταθερά σε περισσότερες από 220.000 το 2024 και το 2023. (Πηγή: SMAL: Association of the Finnish Travel Industry).

Το βραβείο ως ο «Καλύτερος Ταξιδιωτικός Προορισμός στον κόσμο» επιβεβαιώνει για ακόμα μία φορά την αυξημένη ζήτηση και το αμείωτο ενδιαφέρον της φινλανδικής αγοράς για την Ελλάδα, κατατάσσοντάς την πρώτη μεταξύ των προορισμών σε παγκόσμιο επίπεδο.

INFO:

Περισσότερα για τις διακρίσεις της Ελλάδας στην Σκανδιναβία :

https://gnto.gov.gr/deltia_typou/eot-ellada-norway-grand-travel-awards-dipli-protia-vravefsi-reiselivsmessen-travelxpo/

https://gnto.gov.gr/deltia_typou/h-ellada-paramenei-dimofilesteros-proorismos-gia-tous-finlandous-eot-matka-2024/

https://gnto.gov.gr/deltia_typou/h-ellada-koryfaios-touristikos-proorismos-pagkosmiws-sta-gta-souidias/

Διευκρινίζεται ότι τα αποτελέσματα των Grand Travel Awards προκύπτουν κατόπιν ανεξάρτητης έρευνας πελατών. Στη Φινλανδία, η έρευνα διεξήχθη από τη Nordic Bench, εταιρεία που ειδικεύεται στη μέτρηση της εμπειρίας των πελατών στους τομείς των ταξιδιών και των υπηρεσιών. Ακολουθείται η μεθοδολογία Net Promoter Score (NPS), σύμφωνα με την οποία οι υποψήφιοι αξιολογούνται σε δέκα βασικούς τομείς, μεταξύ των οποίων η ποιότητα των υπηρεσιών, η βιωσιμότητα, η καινοτομία και η αξιοπιστία της ταυτότητας (brand credibility).

Φωτ.1: Από δεξιά: Κα Ναταλία-Μ. Καραγεώργου, Πρέσβυς της Ελλάδας στοbΕλσίνκι Ευτυχία Χριστίνα Αϊβαλιώτη, Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Ε.Ο.Τ. Εξωτερικού Σκανδιναβίας (Photo: Kai Joronen)

Φωτ.2: Στιγμιότυπο με όλους τους νικητές της εκδήλωσης


Post
Τουρισμός Τετάρτη 02.07.2025

Ρεκόρ συμμετοχής στον κοινωνικό τουρισμό – Ποιοι προορισμοί ξεχώρισαν

Συνολικά 74.327 επιταγές κοινωνικού τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) ενεργοποιήθηκαν σε τουριστικά καταλύματα της χώρας κατά το διάστημα από την 1η έως την 30ή Ιουνίου 2025. Ως δημ

Post
Τουρισμός Τετάρτη 02.07.2025

Ξεκίνησε η επιβολή τέλους στις κρουαζιέρες – Φόρος 20 ευρώ ανά επιβάτη σε Μύκονο και Σαντορίνη

Η Ελλάδα ξεκίνησε επίσημα από την 1η Ιουλίου 2025 την επιβολή νέου φόρου στις κρουαζιέρες, ο οποίος ανέρχεται σε 20 ευρώ ανά επιβάτη για όσους αποβιβάζονται στη Μύκονο και τη Σαντορίνη, και σε 5 ευρώ

Post
Τουρισμός Τρίτη 01.07.2025

Με εκδηλώσεις γαστρονομίας, wellness, αθλητισμού και πολιτισμού υπό την αιγίδα του ΕΟΤ ξεκινά ο Ιούλιος

Εκδηλώσεις και events που συμβάλλουν στη διεθνή προβολή των περιοχών όπου πραγματοποιούνται (Λέσβος, Μυστράς, Πιερία και νησιά Αιγαίου πελάγους), προωθούν το πολύμορφο ελληνικό τουριστικό προϊόν και τ