Image
Παρασκευή 09 Μαΐου 2025 12:31 Τουρισμός

Αύξηση της ταξιδιωτικής ροής από Κύπρο προς Ελλάδα -Συμμετοχή του ΕΟΤ στην Travel Expo Cyprus 2025

Με την περαιτέρω ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου και την εντατικότερη ανάδειξη της χώρας μας ως προορισμού που συνδυάζει αυθεντικότητα, ποικιλομορφία και προσβασιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του ΕΟΤ στην 26η Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus 2025, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 25 έως τις 27 Απριλίου 2025.

Όπως διαπιστώθηκε από τις επαφές της ελληνικής πλευράς με τους εκπροσώπους της κυπριακής τουριστικής αγοράς, μόνο για τον φετινό Φεβρουάριο σημειώθηκε αύξηση της ταξιδιωτικής ροής από την Κύπρο προς την Ελλάδα κατά 8,9%, γεγονός που καταδεικνύει τη συνεχή δυναμική του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και τη σταθερή προτίμηση των Κύπριων ταξιδιωτών για τη χώρα μας.

Το έκτασης 80 τ.μ. περίπτερο του ΕΟΤ, με συνεκθέτες τις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, τους Δήμους Βόλου και Πάτμου και ξενοδοχειακή μονάδα της Χαλκιδικής, προσέλκυσε πλήθος Κύπριων και ξένων επισκεπτών, που είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την Ελλάδα ως βιώσιμο τουριστικό προορισμό και, συνολικά, για την υψηλή ποιότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Προβολή Στερεάς Ελλάδας και εκδήλωση δημόσιων σχέσεων

Στη διάρκεια της έκθεσης, πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση προβολής των φυσικών και πολιτιστικών πόρων της Στερεάς Ελλάδας, με την ταυτόχρονη παρουσίαση των γευστικών επιλογών που προσφέρει και της πλούσιας οινοποιητικής παράδοσής της.

Ακόμα, η Υπηρεσία ΕΟΤ Κύπρου διοργάνωσε εκδήλωση δημοσίων σχέσεων, με προσκεκλημένους τον υφυπουργό Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κώστα Κουμή, τον πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο, Ιωάννη Παπαμελετίου, τον πρόεδρο του ACTTA, Χάρη Παπαχαραλάμπους, και τον επίσκοπο Μεσαορίας, Γρηγόριο, από την Αρχιεπισκοπή Κύπρου, καθώς και εκπροσώπους του τουριστικού και ταξιδιωτικού κλάδου των δύο χωρών. Η εκδήλωση έδωσε την ευκαιρία για ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων και διερεύνηση νέων πεδίων συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών, με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής ροής, την ανταλλαγή καλών πρακτικών και την προώθηση βιώσιμων μορφών τουριστικής ανάπτυξης.

Η φετινή 26η Travel Expo Cyprus αποτέλεσε για μία ακόμη χρονιά το πεδίο ενδυνάμωσης της τουριστικής δραστηριότητας και της δικτύωσης των επαγγελματιών του κλάδου, αναδεικνύοντας παράλληλα την Κύπρο ως σταυροδρόμι τουριστικών εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο.


Φωτό 1. Ο υφυπουργός Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κ. Κουμής (δεξιά), και ο Έλληνας πρέσβης στην Λευκωσία, Ι. Παπαμελετίου (στο μέσον), συνομιλούν με την προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Κύπρου, Α. Σπακουρή, στο ελληνικό περίπτερο.

Φωτό 2. Στο περίπτερο του ΕΟΤ συμμετείχε ως συνεκθέτης, μεταξύ άλλων, η Περιφέρεια Ηπείρου.

Φωτό 3. Από την επίσκεψη του υφυπουργού Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κ. Κουμή (τρίτος, από αριστερά), στο ελληνικό περίπτερο. Εικονίζονται, ακόμα, η προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Κύπρου, Αθηνά Σπακουρή (στο μέσον), ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, Ι. Παπαμελετίου (δεύτερος, από δεξιά), και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Post
Τουρισμός Πέμπτη 04.12.2025

Ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κ. Ανδρέας Φιορεντίνος στη Νέα Υόρκη - Παρουσίαση Χαλκιδικής στο Ελληνικό Προξενείο

Με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής προβολής της Ελλάδας, τη διεύρυνση συνεργασιών με βασικούς εταίρους του κλάδου και την ανάδειξη ελληνικών προορισμών στην αγορά των ΗΠΑ ο Γενικός Γραμματέας του Ε

Post
Τουρισμός Πέμπτη 04.12.2025

Κοινωνικός Τουρισμός: Αυξάνεται στη διάρκεια των 13 μηνών – Όλες οι αλλαγές για την περίοδο 2025–2026

Αλλαγές στη χρονική διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ φέρνει νέα τροποποίηση της ΚΥΑ (30401/2025 – Β’ 2115), με την οποία η διάρκεια επεκτείνεται από 12 σε

Post
Τουρισμός Τρίτη 02.12.2025

Ενίσχυση της παρουσίας της Κρήτης στη Σαουδαραβική αγορά

Η Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της στρατηγικής ενίσχυσης της παρουσίας της σε αγορές υψηλού εισοδήματος, συμμετείχε στο «Greek Luxury Tourism & Gastronomy Workshop», που πραγματοποιή