Image
Παρασκευή 09 Μαΐου 2025 12:12 Πολιτική

Επίσκεψη του Υπ. κ. Σταύρου Παπασταύρου και του Υφ. κ. Νίκου Τσάφου, στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Chevron

 Τα κεντρικά γραφεία της Chevron στο Χιούστον των ΗΠΑ επισκέφθηκαν χθες ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός, κ. Νίκος Τσάφος, συνοδευόμενοι από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, κ. Αριστοφάνη Στεφάτο.

Η επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας εντάσσεται στην προσπάθεια της ελληνικής Κυβέρνησης να αναπτύξει τον τομέα των υδρογονανθράκων. Την ελληνική αποστολή υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Chevron International Exploration and Production, κ. Clay Neff, και η Αντιπρόεδρος, κυρία Liz Schwarze.

Κατά την άφιξή του στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, ο κ. Παπασταύρου προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε στα γραφεία της Chevron, μετά το ενδιαφέρον που εξέφρασε η εταιρεία για την εξερεύνηση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα. Η παρουσία μου εδώ με μία υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία καταδεικνύει τη δέσμευση και την αποφασιστικότητά μας να εξερευνήσουμε τους φυσικούς πόρους της Ελλάδας προς όφελος όλων των Ελλήνων πολιτών. Και υπογραμμίζει την πρόθεσή μας να προχωρήσουμε τη διαδικασία του διεθνούς διαγωνισμού όσο ταχύτερα γίνεται».

Μετά το πέρας της συνάντησης, η αντιπροσωπεία περιηγήθηκε στο υπερσύγχρονο κέντρο ασφάλειας, όπου καταγράφονται σε πραγματικό χρόνο οι γεωτρήσεις της Chevron διεθνώς.

Σήμερα, η ελληνική αντιπροσωπεία θα πραγματοποιήσει διαδοχικές επισκέψεις στην ExxonMobil και τη Cheniere Energy.

Δείτε το video
youtu.be/uPaZcHFcFsM


Post
Πολιτική Κυριακή 31.05.2026

Παύλος Μαρινάκης: «Στόχος μας η αυτοδυναμία – Πατριωτισμός δεν είναι οι κορώνες αλλά να ψηλώνεις τη χώρα στην πράξη»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σε συνέντευξή του στον Γιώργο Σιαδήμα και το mononews.gr, σχολίασε την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στην πολιτική σκηνή, τις νέες πολιτικές πρωτοβουλίες, τις

Post
Πολιτική Κυριακή 31.05.2026

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μέχρι το τέλος του μήνα θα καταβληθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 150 ευρώ για κάθε παιδί

Δείτε την εβδομαδιαία καθιερωμένη ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη: Ημέρες Πανελλαδικών εξετάσεων και θέλω να ξεκινήσω με μια σκέψη για τις υποψήφιες και τους υποψηφίους. Ξέρω ότι αυτές τις ημέρες ό

Post
Πολιτική Σάββατο 30.05.2026

Το Δικταίο Άνδρο στο επίκεντρο Κοινοβουλευτικής παρέμβασης του Χάρη Μαμουλάκη

Αναδεικνύοντας την προχειρότητα και τον επιπόλαιο κυβερνητικό σχεδιασμό στο έργο ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου του Δικταίου Άνδρου, συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο Τομεάρχης Οικονομικ