Image
Παρασκευή 09 Μαΐου 2025 12:12 Πολιτική

Επίσκεψη του Υπ. κ. Σταύρου Παπασταύρου και του Υφ. κ. Νίκου Τσάφου, στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Chevron

 Τα κεντρικά γραφεία της Chevron στο Χιούστον των ΗΠΑ επισκέφθηκαν χθες ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός, κ. Νίκος Τσάφος, συνοδευόμενοι από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, κ. Αριστοφάνη Στεφάτο.

Η επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας εντάσσεται στην προσπάθεια της ελληνικής Κυβέρνησης να αναπτύξει τον τομέα των υδρογονανθράκων. Την ελληνική αποστολή υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Chevron International Exploration and Production, κ. Clay Neff, και η Αντιπρόεδρος, κυρία Liz Schwarze.

Κατά την άφιξή του στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, ο κ. Παπασταύρου προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε στα γραφεία της Chevron, μετά το ενδιαφέρον που εξέφρασε η εταιρεία για την εξερεύνηση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα. Η παρουσία μου εδώ με μία υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία καταδεικνύει τη δέσμευση και την αποφασιστικότητά μας να εξερευνήσουμε τους φυσικούς πόρους της Ελλάδας προς όφελος όλων των Ελλήνων πολιτών. Και υπογραμμίζει την πρόθεσή μας να προχωρήσουμε τη διαδικασία του διεθνούς διαγωνισμού όσο ταχύτερα γίνεται».

Μετά το πέρας της συνάντησης, η αντιπροσωπεία περιηγήθηκε στο υπερσύγχρονο κέντρο ασφάλειας, όπου καταγράφονται σε πραγματικό χρόνο οι γεωτρήσεις της Chevron διεθνώς.

Σήμερα, η ελληνική αντιπροσωπεία θα πραγματοποιήσει διαδοχικές επισκέψεις στην ExxonMobil και τη Cheniere Energy.

Δείτε το video
youtu.be/uPaZcHFcFsM


Post
Πολιτική Τετάρτη 22.07.2026

Σωκράτης Φάμελλος: Ανεξαρτητοποιήθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες βρισκόταν στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Σήμερα, ο Σωκράτης Φάμελλος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, γνωστοποιώντας την απόφασή του

Post
Πολιτική Τετάρτη 22.07.2026

ΟΠΕΚΕΠΕ: Μέσα στο φθινόπωρο οι δίκες των τεσσάρων βουλευτών που κατηγορούνται από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Μέσα στο φθινόπωρο θα εκδικαστούν οι υποθέσεις των τεσσάρων βουλευτών σε βάρος των οποίων η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έχει ασκήσει ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Η πρ

Post
Πολιτική Τετάρτη 22.07.2026

Συναντήσεις εργασίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα ζητήματα του πρωτογενούς τομέα της Κρήτης – Αναφορά του Λευτέρη Αυγενάκη προς τον Υπουργό

Αναμφισβήτητα σημαντική εξέλιξη για τους παραγωγούς αποτελεί το άνοιγμα, τις επόμενες ημέρες, του συστήματος διορθώσεων των δηλώσεων ΟΣΔΕ, το οποίο θα παραμείνει σε λειτουργία έως τις 20 Αυγούστου, δί