Image
Τρίτη 29 Απριλίου 2025 20:12 Οικονομία

55η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της ΓΣΕΒΕΕ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 55ης Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), που διεξήχθησαν, το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Μαΐου 2025, στο ξενοδοχείο Novotel στην Αθήνα, με την παρουσία αντιπροσώπων των ΕΒΕ από όλη την Ελλάδα.

Στην διάρκεια της πρώτης ημέρας των εργασιών, πραγματοποιήθηκε ο Διοικητικός Απολογισμός της ΓΣΕΒΕΕ 2024-2025, από τον Γενικό Γραμματέα της Γενικής Συνομοσπονδίας, κ. Δημήτρη Βαργιάμη, ο Οικονομικός Απολογισμός περιόδου 01/01/2024 έως 31/12/2024 και ο Προϋπολογισμός έτους 2025 από τον Ταμία, κ. Κωνσταντίνο Σταυρουλάκη. Παρουσιάστηκε επίσης η Έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής για το 2024 ενώ ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ παρουσίασε τον Προγραμματισμό Δράσης για το 2025.

Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Καββαθάς, «η ΓΣΕΒΕΕ αποτελεί τον εκφραστή όχι μόνο της μικρής επιχειρηματικότητας στη χώρα αλλά και τον κοινωνικό εκφραστή ενός μεγάλου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας». Ο ίδιος σημείωσε επίσης ότι η ΓΣΕΒΕΕ οφείλει να εδραιώσει τη θέση της, ως ο κατεξοχήν εκφραστής της παραδοσιακής πραγματικής οικονομίας, αλλά και των νέων αναδυόμενων κλάδων της οικονομικής δραστηριότητας. «Οφείλουμε να αποτελέσουμε τη γείωση με τους ανθρώπους που φιλοδοξούμε να εκφράζουμε καθώς η ροή της τάσης είναι προς τη βάση αλλά και προς την κορυφή της συνδικαλιστικής αλυσίδας» τόνισε ο κ. Καββαθάς.

Στην διάρκεια της πρώτης ημέρας των εργασιών, η ΓΣΕΒΕΕ, σε κλίμα έντονης συγκίνησης τίμησε τον Νικόλαο Μπαλτά, απονέμοντας του (μετά θάνατον) το χρυσό μετάλλιο της ΓΣΕΒΕΕ. Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργος Καββαθάς, εξήρε το ήθος του Νικολάου Μπαλτά και την προσφορά του στο συνδικαλιστικό κίνημα, λέγοντας ότι «η προσφορά του αποτελεί φάρο για τις επόμενες γενιές». Ακολούθησε η ανοιχτή διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης στην διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ με θέμα «Προκλήσεις και Προοπτικές για τις Μικρές Επιχειρήσεις», με συζήτηση την οποία και συντόνισε ο δημοσιογράφος, Ντίνος Σιωμόπουλος, και συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων: Νίκος Παπαθανάσης (ΝΔ), Κωνσταντίνος Γάτσιος (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ), Νίκος Παπάς (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ), Χρήστος Τσοκάνης (ΚΚΕ), Βασίλης Βιλιάρδος (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ) και Εφη Καζαντζή (ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ).

Τη δεύτερη ημέρα της Γενικής Συνέλευσης, πραγματοποιήθηκαν: οι ψηφοφορίες όπου και υπερψηφίστηκαν ο Οικονομικός και ο Διοικητικός Απολογισμός 2024-2025, καθώς και ο Προγραμματισμός Δράσης 2025, ο Προϋπολογισμός έτους 2025.

Οι εργασίες της 55ης Τακτικής Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης της ΓΣΕΒΕΕ ολοκληρώθηκαν με την εκλογή των νέων Οργάνων Διοίκησης (Διοικητικό Συμβούλιο και Ελεγκτική Επιτροπή) για την περίοδο 2025-2028.

Post
Οικονομία Κυριακή 07.12.2025

Πληρωμές e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ 8–12 Δεκεμβρίου – Τι αλλάζει φέτος με το Δώρο Χριστουγέννων 2025

Την οικονομική δραστηριότητα των επόμενων ημερών διαμορφώνει ο νέος κύκλος καταβολών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ, καθώς το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι μεταξύ 8 και 12 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν συνολικά

Post
Οικονομία Πέμπτη 04.12.2025

Δράσεις εξωστρέφειας το νέο έτος από το Επιμελητήριο Ηρακλείου για τα μέλη του

Νέες προοπτικές για τις επιχειρήσεις – μέλη του που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα δημιουργεί το Επιμελητήριο Ηρακλείου, σε μία προσπάθεια να ενισχύσει τη θέση τους στον παγκόσμιο τουρ

Post
Οικονομία Πέμπτη 04.12.2025

Από αύριο οι αιτήσεις για το Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 150 πρώην εργαζομένων της «Ναυπηγικές και Βιομηχανικές Επιχειρήσεις Ελευσίνας Α.Ε.»

Αύριο, Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, στις 11:00, ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για το νέο Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 150 ανέργων, πρώην εργαζομένων της εταιρείας «Ναυπηγικές και Βιομηχανικές