Image
Τρίτη 29 Απριλίου 2025 16:42 Πολιτική

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την Εργατική Πρωτομαγιά

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, 139 χρόνια μετά τον ηρωικό αγώνα των εργατών στο Σικάγο τον Μάη του 1886. Τιμούμε τους ηρωικούς αγώνες και τις θυσίες των εργαζομένων στον τόπο μας και σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Τους κρατάμε ζωντανούς στη μνήμη και την καρδιά μας, είναι πάντα επίκαιροι και εμπνέουν τους σημερινούς αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη και δημοκρατία.

H Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας, αλληλεγγύης και αγώνα απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που υπηρετούν τα κέρδη των λίγων υποβαθμίζοντας τη ζωή των πολλών. Του αγώνα για εργασία με δικαιώματα, μισθούς αξιοπρέπειας και την κατοχύρωση των δημόσιων αγαθών, ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους, του ΕΣΥ και της δημόσιας Παιδείας.

Στη χώρα μας, ο αγώνας αυτός παίρνει τη μορφή του αγώνα ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές, που έχουν διαλύσει τα εργασιακά δικαιώματα και καλλιεργούν την εργοδοτική ασυδοσία. Ενάντια στις πολιτικές που υποβαθμίζουν το Κοινωνικό κράτος. Ενάντια στις πολιτικές που προωθούν την ιδιωτικοποίηση βασικών δημοσίων αγαθών, όπως το νερό, και αφήνουν πλήρως απροστάτευτους από τα funds εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας. Ενάντια στις πολιτικές που στηρίζουν και επιχορηγούν την αισχροκέρδεια στην ενέργεια και στα βασικά αγαθά και οδηγούν στην δραματική μείωση της αγοραστικής δύναμης και σε απόγνωση μισθωτούς και συνταξιούχους. Ενάντια στη διάβρωση των θεσμών και του κράτους δικαίου από τις πολιτικές συγκάλυψης της κυβέρνησης της ΝΔ του εγκλήματος των Τεμπών.

Αγωνιζόμαστε για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, για πραγματικές αυξήσεις των μισθών, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και εργασιακά δικαιώματα, για συντάξεις αξιοπρέπειας και ισχυρό κοινωνικό κράτος.

Συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων για την Εργατική Πρωτομαγιά, στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα.

Post
Πολιτική Τρίτη 15.09.2026

Στη Βουλή από την Ελένη Βατσινά τα σοβαρά προβλήματα με το ΟΣΔΕ 2026

Την έντονη ανησυχία για την πορεία των δηλώσεωνΟΣΔΕ 2026και τον κίνδυνο να επηρεαστούν οι αγροτικές ενισχύσεις χιλιάδων παραγωγών της Κρήτης και ολόκληρης της χώρας αναδεικνύει με ερώτησή της προς τον

Post
Πολιτική Τρίτη 15.09.2026

Τα διόδια στον ΒΟΑΚ στο επίκεντρο νέας Κοινοβουλευτικής παρέμβασης του Χάρη Μαμουλάκη

Τα διόδια στον ΒΟΑΚ βρίσκονται στο επίκεντρο της νέας Κοινοβουλευτικής παρέμβασης του ανεξάρτητου Βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη, ο οποίος ζητάει με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (ΑΚΕ) προς τον Υπουργό

Post
Πολιτική Δευτέρα 14.09.2026

Αγρότες: Καθυστερήσεις από το 2020 στην εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών και στην επιστροφή χρημάτων από τον e-ΕΦΚΑ

Με Κοινοβουλευτική Ερώτησή του προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως, ο Λευτέρης Αυγενάκης ζητά σαφείς απαντήσεις και συγκεκριμένες ενέργειες για την επιτάχυνση και την αυτο