Image
Τρίτη 29 Απριλίου 2025 16:42 Πολιτική

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την Εργατική Πρωτομαγιά

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, 139 χρόνια μετά τον ηρωικό αγώνα των εργατών στο Σικάγο τον Μάη του 1886. Τιμούμε τους ηρωικούς αγώνες και τις θυσίες των εργαζομένων στον τόπο μας και σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Τους κρατάμε ζωντανούς στη μνήμη και την καρδιά μας, είναι πάντα επίκαιροι και εμπνέουν τους σημερινούς αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη και δημοκρατία.

H Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας, αλληλεγγύης και αγώνα απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που υπηρετούν τα κέρδη των λίγων υποβαθμίζοντας τη ζωή των πολλών. Του αγώνα για εργασία με δικαιώματα, μισθούς αξιοπρέπειας και την κατοχύρωση των δημόσιων αγαθών, ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους, του ΕΣΥ και της δημόσιας Παιδείας.

Στη χώρα μας, ο αγώνας αυτός παίρνει τη μορφή του αγώνα ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές, που έχουν διαλύσει τα εργασιακά δικαιώματα και καλλιεργούν την εργοδοτική ασυδοσία. Ενάντια στις πολιτικές που υποβαθμίζουν το Κοινωνικό κράτος. Ενάντια στις πολιτικές που προωθούν την ιδιωτικοποίηση βασικών δημοσίων αγαθών, όπως το νερό, και αφήνουν πλήρως απροστάτευτους από τα funds εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας. Ενάντια στις πολιτικές που στηρίζουν και επιχορηγούν την αισχροκέρδεια στην ενέργεια και στα βασικά αγαθά και οδηγούν στην δραματική μείωση της αγοραστικής δύναμης και σε απόγνωση μισθωτούς και συνταξιούχους. Ενάντια στη διάβρωση των θεσμών και του κράτους δικαίου από τις πολιτικές συγκάλυψης της κυβέρνησης της ΝΔ του εγκλήματος των Τεμπών.

Αγωνιζόμαστε για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, για πραγματικές αυξήσεις των μισθών, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και εργασιακά δικαιώματα, για συντάξεις αξιοπρέπειας και ισχυρό κοινωνικό κράτος.

Συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων για την Εργατική Πρωτομαγιά, στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα.

Post
Πολιτική Τρίτη 13.05.2025

Χρίστος Δήμας: Στο 77% η πρόοδος κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος

Η πρόοδος κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος έχει ξεπεράσει, πλέον, το 77% δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας στο Συνέδριο «Regional Growth Conference»

Post
Πολιτική Τρίτη 13.05.2025

Μητσοτάκης - Μερτς: Κατανόηση αλλά όχι συμφωνία για το μεταναστευτικό, δεν τα βρήκαν για πρόσθετη χρηματοδότηση

Ολοκληρώθηκαν οι κοινές δηλώσεις τουπρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Γερμανού καγκελάριου Φρίντριχ Μερτς μετά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο. Στο επίκεντρο των κοινών δηλώσεων του Κυριάκου Μητσ

Post
Πολιτική Τρίτη 13.05.2025

Β. Gminder στη συνάντηση με Β. Κικίλια: «Καθοριστικός ο ρόλος του Λιμενικού Σώματος στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων της Ελλάδας και της ΕΕ»

Με την Επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για τη Μετανάστευση της Ε.Ε. και Γενική Διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Μετανάστευση και τις Εσωτερικές Υποθέσεις, Beate Gminder, συναντήθηκε ο Υπουργός