Image
Τρίτη 29 Απριλίου 2025 11:16 Βλέπω/Ακούω Νομός: Ηρακλείου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο οικισμός Βούτες Ηρακλείου – Μεγαλώνουν οι ρηγματώσεις, 20 σπίτια αντιμετωπίζουν πρόβλημα, με τα 9 να έχουν κριθεί επικίνδυνα

 Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται ο οικισμός Βούτες στο Ηράκλειο Κρήτης μετά τις ρηγματώσεις. Μετά τον χθεσινό έλεγχο και τις αυτοψίες από τα κλιμάκια μηχανικών του Δήμου η παιδική χαρά της περιοχής έκλεισε, καθώς υπάρχουν δύο εδαφικές διαρρήξεις σε μήκος 150 μέτρων.

Παράλληλα, περίπου 20 είναι τα σπίτια τα οποία αντιμετωπίζουν πρόβλημα από τα οποία τα 9 έχουν κριθεί ότι είναι επικίνδυνα και έχουν γίνει συστάσεις από χθες στους ιδιοκτήτες τους ότι θα πρέπει να τα εγκαταλείψουν.

Κάποιοι από τους κατοίκους έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, που έχουν κριθεί επικίνδυνα, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν αποφασίσει να πάνε σε συγγενικά τους πρόσωπα ή να παραμείνουν στον οικισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρηγματώσεις μεγαλώνουν σε σχέση με την προηγούμενη μέρα και αυτό είναι κάτι που δημιουργεί ανησυχία.

Η μακροσκοπική επισκόπηση ολοκληρώθηκε με επίγεια έρευνα που έγινε αλλά και με εναέρια με drone, ενώ η ανακοίνωση του ΟΑΣΠ αναμένεται σήμερα.

Πάντως ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, ήταν καθησυχαστικός χθες, αναφέροντας ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Μάλιστα εκτίμησε ότι είναι ένα τοπικό φαινόμενο.

Μέλημα του Δήμου, όπως έλεγε χθες και ο δήμαρχος, είναι να φροντίσει τους ανθρώπους που έχουν μείνει χωρίς σπίτι, αλλά και να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών.
 

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 14.05.2025

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα 14/5/25

Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, την Θεσσαλία και τις Σποράδες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά γεν

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 13.05.2025

Τέμπη: Πολιτική θύελλα για το πόρισμα Καρώνη - Οργή Καρυστιανού - Τα έλαια σιλικόνης, το ηλεκτρικό τόξο και η αντιπαράθεση

Σήμερα 13/05 εστάλη στον εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐμη το πόρισμα του καθηγητή του ΕΜΠ Δημήτρη Καρώνη σχετικά με τα αίτια της πυρόσφαιρας και της φωτιάς που ακολούθησε το αδιανόητο σιδηροδρομικό δυστ

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 13.05.2025

Ξεκινούν οι αιτήσεις για εγγραφές στους Παιδικούς – Βρεφικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Κιλκίς

Από τον Δήμο Κιλκίς ανακοινώνεται ότι οι αιτήσεις εγγραφών στους Παιδικούς, Βρεφικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Κιλκίς κατά το σχολικό έτος 2025-2026, θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά με η