Image
Κυριακή 27 Απριλίου 2025 23:59 Αθλητικά

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-1: Νίκησε και μετέτρεψε σε θρίλερ τη μάχη της 2ης θέσης

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με το ξεκίνημα του ματς, ο ΠΑΟΚ όμως έκανε την ανατροπή, νίκησε με 2-1 και τον πλησίασε στο -1, με τη μάχη της 2ης θέσης να παίρνει φωτιά καθώς το πρόγραμμα στις τελευταίες δύο αγωνιστικές είναι το εξής: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός.

Το παιχνίδι δεν θα μπορούσε να αρχίσει καλύτερα για τους φιλοξενούμενους καθώς χρειάστηκαν μόλις 3 τρία λεπτά για να ανοίξουν το σκορ: Σέντρα του Ουναΐ, κεφαλιά-πάσα του Ίνγκασον και νέα κεφαλιά του Γεντβάι από κοντά για το 0-1. Έτσι, η ομάδα του Ρουί Βιτόρια πήρε από πολύ νωρίς το προβάδισμα ενώ αυτή του Ραζβάν Λουτσέσκου έψαχνε τα πατήματά της.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν μετά το πρώτο 20λεπτο και είχαν τελικές προσπάθειες, όχι όμως και μεγάλες ευκαιρίες. Στο 35′, όμως, βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης και ήταν και πολύ όμορφο. Μετά την εκτέλεση κόρνερ ο Γεντβάι προσπάθησε να διώξει με το κεφάλι και η μπάλα στρώθηκε στον Μιχαηλίδη που με πολύ ωραίο σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο β’ μέρος ψάχνοντας το δεύτερο γκολ και αυτοί που το βρήκαν ήταν οι «ασπρόμαυροι» στο 59′ με το σουτ του Καμαρά με το αριστερό. Το σκορ ήταν πλέον 2-1 και ο Βιτόρια αντέδρασε βγάζοντας τον Πελίστρι για να βάλει τον Τετέ, για να ακολουθήσει αμέσως μετά η ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με το σουτ του Τάισον που απέκρουσε ο Ντραγκόφσκι.
Ο Βιτόρια συνέχισε τις αλλαγές για τους «πράσινους» γυρίζοντας το σύστημα σε 4-4-2 με την είσοδο του Ιωαννίδη, η ομάδα του όμως παρέμενε ακίνδυνη και τα λεπτά περνούσαν με τους γηπεδούχους να κρατάνε το προβάδισμα χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα.

Ο ΠΑΟΚ πήρε, επομένως, τη νίκη, προσπέρασε την ΑΕΚ που την ίδια ώρα έχασε από τον Ολυμπιακό και πλησίασε στο -1 τον Παναθηναϊκό, ο οποίος παραμένει στη 2η θέση.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Καμαρά, Κωνσταντέλιας (87′ Βιεϊρίνια), Πέλκας (58′ Ζίβκοβιτς), Τάισον (75′ Σβαμπ), Μπράντον Τόμας (75′ Τσάλοφ).

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Ίνγκασον, Γεντβάι, Λημνιός (86′ Γερεμέφεγ), Μαξίμοβιτς (71′ Τσέριν), Σιώπης (86′ Πάλμερ-Μπράουν), Ουναΐ, Πελίστρι (60′ Τετέ), Τζούρισιτς (71′ Ιωαννίδης), Σφιντέρσκι.

madata.gr

Post
Αθλητικά Δευτέρα 21.09.2026

Μια ενδεκάδα παιχτών του ΟΦΗ στις Εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου

Μια ενδεκάδα παιχτών του ΟΦΗ θα βρεθεί στις Εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου, όπως σημειώνει σε ανακοίνωση της η ΠΑΕ ΟΦΗ:Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά συνολικά μια ενδεκάδα θα μπορούσαν να συμπληρώσ

Post
Αθλητικά Δευτέρα 21.09.2026

Αλέξη Καλοκαιρινός: Αδόκιμος και υποτιμητικός ο χαρακτηρισμός «no-name» για τον ΟΦΗ

Δήλωση – απάντηση στον υποτιμητικό χαρακτηρισμό «ομάδα χωρίς όνομα» όπως χαρακτήρισε τον ΟΦΗ η γερμανική ιστοσελίδα Bild έστειλε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός. Τονίζοντας

Post
Αθλητικά Δευτέρα 21.09.2026

ΟΦΗ: Έσωσε την παρτίδα στο φινάλε με «κεραυνό» του Αθανασίου!

Ο ΟΦΗ απέφυγε την ήττα την τελευταία στιγμή απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, με τον Νίκο Αθανασίου να πετυχαίνει ένα εκπληκτικό γκολ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων και να διαμορφώνει το τελικό 2-2 σ