Image
Τετάρτη 23 Απριλίου 2025 11:09 Οικονομία

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον

Στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στην εαρινή σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο κ. Πιερρακάκης σήμερα, Τετάρτη 23 Απριλίου, θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με τίτλο «Δρόμοι προς την Επιτυχία». Ο Έλληνας Υπουργός θα παρουσιάσει την πορεία της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας ύστερα από την υπερδεκαετή κρίση και τις θετικές αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Την Πέμπτη 24 Απριλίου, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τη Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Ο κ. Πιερρακάκης θα συμμετάσχει στο δείπνο εργασίας των Ευρωπαίων ομολόγων του με τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, κατά τη διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις και οι επιπτώσεις τους στις ευρωπαϊκές οικονομίες.

Την ίδια ημέρα, ο κ. Πιερρακάκης θα συμμετάσχει σε εκδήλωση του Foreign Policy Solution Summit όπου θα συνομιλήσει με τον εκδότη του περιοδικού Άντριου Σόλινγκερ. Στη συνέχεια, σε εκδήλωση της «δεξαμενής σκέψης» (think tank) Atlantic Council με θέμα τις παγκόσμιες οικονομικές εξελίξεις και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, θα συζητήσει με τον Τζος Λίπσκι, ανώτερο διευθυντή του AC GeoEconomics Center.

Την Παρασκευή 25 Απριλίου, ο Έλληνας Υπουργός θα συμμετάσχει στην Υπουργική ολομέλεια της Διεθνούς Νομισματικής και Χρηματοοικονομικής Επιτροπής του ΔΝΤ (International Monetary and Financial Committee – IMFC).

Στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών θα έχει συναντήσεις με υψηλόβαθμους εκπροσώπους τραπεζικών και επενδυτικών ομίλων. Σε εκδήλωση της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, θα συναντηθεί επίσης με ακαδημαϊκούς, ομογενείς και Έλληνες υπαλλήλους στην Παγκόσμια Τράπεζα και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.


Post
Οικονομία Κυριακή 26.04.2026

ΟΠΕΚΑ: Παροχή υποτροφιών 1.000 ευρώ σε μαθητές το έτος 2026

Πρόγραμμα παροχής χρηματικών βραβείων-Υποτροφίες σε επιτυχόντες/ούσες μαθητές/τριες στις πανελλαδικές εξετάσεις για πρώτη φορά το έτος 2026, σε δημόσια Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της ημεδαπής, δικα

Post
Οικονομία Παρασκευή 24.04.2026

Ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και πρακτική γνώση για την επιχειρηματικότητα σε ημερίδα στο ΕΒΕΘ στις 27 Απριλίου

ΤοΕμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, σε συνδιοργάνωση με τηνGreek Business Masterclass, σας προσκαλεί σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί τηΔευτέρα 27 Απριλίου 2026, από 16:00 έως

Post
Οικονομία Πέμπτη 23.04.2026

Εργατική Πρωτομαγιά 2026: Από τη μνήμη στον αγώνα, με τον αγώνα για το αύριο

Η ΓΣΕΕ, υλοποιώντας την απόφαση του Συνεδρίου της, προκήρυξε 24ωρη Γενική Απεργία την Παρασκευή 1η Μαΐου και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη