Image
Τρίτη 22 Απριλίου 2025 22:23 Πολιτική

Σε Αμύνταιο, Πτολεμαΐδα και Πέλλα ο ΥφΑΑΤ Διονύσης Σταμενίτης είχε συναντήσεις με παραγωγούς

Με αφορμή τον παγετό που έπληξε τις καλλιέργειες σε Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία και άλλες περιοχές, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης, επισκέφθηκε σήμερα το Αμύνταιο Φλώρινας και την Πτολεμαΐδα Κοζάνης ενώ την περασμένη Πέμπτη βρέθηκε σε Τοπικές Κοινότητες της Π.Ε. Πέλλας. Κατά την παραμονή του στις περιοχές αυτές πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους των παραγωγών και των τοπικών αρχών.

Ο Υφυπουργός τόνισε ότι, ήδη το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εφαρμόζει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των συνεπειών της Κλιματικής Κρίσης και την ανθεκτικότητα του πρωτογενούς τομέα, έχοντας ως βασικό εργαλείο τους διαθέσιμους πόρους από το Στρατηγικό Σχέδιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Πόροι, ύψους 19,3 δις ευρώ, που εξασφαλίστηκαν από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, χωρίς μεταβολές από την προηγούμενη στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο, και που, όπως σημείωσε ο κ. Σταμενίτης, τμήμα αυτών κατευθύνεται στην ανάπτυξη αγροτικών υποδομών, όπως εγγειοβελτιωτικά έργα και έργα αγροτικής οδοποιίας αλλά και στη στροφή σε νέες ανθεκτικότερες καλλιέργειες, όπως το πρόγραμμα ανάπτυξης των θερμοκηπιακών καλλιεργειών. Παράλληλα, μέσα από τις απαραίτητες διαδικασίες προχωράει και η επέκταση της εναέριας χαλαζικής προστασίας σε περιοχές, όπως για παράδειγμα η Δυτική Μακεδονία.

Στο πλαίσιο της συζήτησης για την επόμενη ημέρα από την εκδήλωση του παγετού, ο Υφυπουργός, Διονύσης Σταμενίτης σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, με επικεφαλής τον Υπουργό Κώστα Τσιάρα, σε συνεργασία με τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ, ανέλαβε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για άμεση καταγραφή των ζημιών και οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών, ενώ μόλις τη Μεγάλη Τετάρτη, οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ έδωσαν εντολή στα κατά τόπους υποκαταστήματα να προχωρήσουν σε αναγγελίες ζημιών σε όλες τις καλλιέργειες προκειμένου να υπάρχει πλήρης και επίσημη καταγραφή όλων των ζημιών που έχουν προκληθεί από τον παγετό.

Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έχουν αποδείξει ότι όποτε χρειάστηκε αντιμετώπισαν δύσκολες καταστάσεις, και μέσα από τη στήριξη του ΕΛΓΑ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, στάθηκαν στο πλευρό των Ελλήνων παραγωγών. Όπως έχει τονίσει και στο παρελθόν, ο Υφυπουργός επανέλαβε ότι, βούληση της κυβέρνησης είναι κανένας παραγωγός να μην μείνει απροστάτευτος.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Αμανατίδης, ο π. Υφυπουργός Εσωτερικών και Βουλευτής Κοζάνης ΝΔ, Στάθης Κωνσταντινίδης, ο Βουλευτής Κοζάνης ΝΔ, Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Βουλευτής Φλώρινας ΝΔ, Σταύρος Παπασωτηρίου ο Δήμαρχος Εορδαίας, Παναγιώτης Πλακέντας και ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Γιάννης Λιάσης.



Post
Πολιτική Τρίτη 24.02.2026

ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν στοιχειοθετούνται ποινικές ευθύνες για Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη

Δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για τους πρώην υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη αναφέρεται στο πόρισμα της Νέας Δημοκρατίας μετά το τέλος των εργασιών της Εξεταστικής Επι

Post
Πολιτική Τρίτη 24.02.2026

Παρέμβαση Λευτέρη Αυγενάκη για τον χαρακτηρισμό του Νομού Ηρακλείου ως «υπεράριθμου» σε προσωπικό Πυροσβεστικού Σώματος

Την επιστολή του Σωματείου Πυροσβεστών Νομού Ηρακλείου «Οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω», με την οποία διατυπώνονται προβληματισμοί σχετικά με τον χαρακτηρισμό του Νομού Ηρακλείου ως «υπερ

Post
Πολιτική Τρίτη 24.02.2026

Ο Πρόεδρος της Βουλής καταδικάζει απερίφραστα τον βανδαλισμό του πολιτικού γραφείου του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Κατσανιώτη

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση αναφορικά με την θρασύδειλη επίθεση που σημειώθηκε στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, κ.