Image
Τρίτη 22 Απριλίου 2025 18:03 Εκτός Ελλάδος

Πάπας Φραγκίσκος: Το τελευταίο «ευχαριστώ» στον νοσηλευτή του και το ήσυχο απόγευμα πριν τον θάνατό του

Το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα, ήταν η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Πάπα Φραγκίσκου, ή του «Πάπα των Φτωχών», όπως τιμητικά αποκαλούνταν για το έργο και τις δημόσιες τοποθετήσεις τους για τους απόκληρους αυτού του κόσμου.

Πηγές από το Βατικανό στο news.sky αποκαλύπτουν μικρές αλλά συγκινητικές λεπτομέρειες για τις τελευταίες ώρες του Πάπα Φραγκίσκου, μία ημέρα μετά την απώλεια του 88χρονου Ποντίφικα.

Το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα, ο Πάπας έκανε την τελευταία του δημόσια εμφάνιση. Αν και φαινόταν καταβεβλημένος, επέμεινε να βγει στο μπαλκόνι της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου και να ευλογήσει τους πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία, σε μία από τις πιο ιερές μέρες της Χριστιανοσύνης.

Συνοδευόμενος από τον προσωπικό του νοσηλευτή, Μαξιμιλιάνο Στραπέτι, μεταφέρθηκε με το παπικό αυτοκίνητο, ενώ το πλήθος τον υποδεχόταν με ζητωκραυγές, χειροκροτήματα και φωνές «Viva il Papa» – «Ζήτω ο Πάπας».

Όπως αποκαλύπτουν πηγές του Βατικανού, ο Στραπέτι τον ρώτησε πριν την εμφάνιση αν πίστευε πως θα μπορούσε να τα καταφέρει. Ο Πάπας απάντησε πως ήθελε να το κάνει.

«Σε ευχαριστώ που με έφερες πίσω στην πλατεία», του είπε ο Ποντίφικας, λίγο μετά την ολοκλήρωση της εμφάνισής του.

Το απόγευμα που ακολούθησε ήταν ήρεμο. Ο Πάπας δείπνησε κανονικά και πέρασε τις τελευταίες του ώρες με γαλήνη.

Πηγή: tromaktiko.gr


Post
Εκτός Ελλάδος Τρίτη 13.05.2025

Βρετανός αθωώθηκε μετά από 38 χρόνια στη φυλακή για έναν φόνο που δεν διέπραξε

Ο Πίτερ Σάλιβαν ήταν 30 ετών όταν καταδικάστηκε για τον φόνο μιας γυναίκας το 1986. Σήμερα ο πλέον 68 ετών Σάλιβαν αθωώθηκε από τη βρετανική δικαιοσύνη, που αναγνώρισε μια από τις χειρότερες δικαστικέ

Post
Εκτός Ελλάδος Τρίτη 13.05.2025

Στην Τουρκία από σήμερα ο Ζελένσκι - Ο Τραμπ θα πάει στην Κωνσταντινούπολη αν πάει κι ο Πούτιν

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα παραστεί στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη, μόνο στην περίπτωση που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επιβεβαιώσει την παρουσία του σε αυτές

Post
Εκτός Ελλάδος Τρίτη 13.05.2025

Εκλογές στην Αλβανία: Νίκη για τους Σοσιαλιστές και τον Έντι Ράμα – Σαρωτική ήττα για την αντιπολίτευση του Μπερίσα

Η Αλβανία εισέρχεται σε μια νέα πολιτική φάση, με τον Έντι Ράμα και το Σοσιαλιστικό Κόμμα να εξασφαλίζουν μια τέταρτη διαδοχική νίκη, επιτυγχάνοντας μια εκλογική επικράτηση που χαρακτηρίζεται ιστορική