Image
Σάββατο 19 Απριλίου 2025 16:42 Εκτός Ελλάδος

CNN: Ο Τραμπ ετοιμάζεται να αναγνωρίσει τον ρωσικό έλεγχο στην Κριμαία

Έτοιμη να αναγνωρίσει τον έλεγχο της Ρωσίας στην Κριμαία ως μέρος πρότασης για τον τερματισμό του πολέμου με την Ουκρανία είναι η κυβέρνηση Τραμπ, σύμφωνα με το CNN.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται αμερικανό αξιωματούχο, η πρόταση θα προβλέπει κατάπαυση του πυρός κατά μήκος της πρώτης γραμμής.

Όπως αναφέρει η συγκεκριμένη πηγή πληροφόρησης, το σχέδιο αυτό κοινοποιήθηκε σε ευρωπαίους και ουκρανούς αξιωματούχους που συναντήθηκαν χθες Μεγάλη Παρασκευή, στο Παρίσι. Επιπλέον, ανακοινώθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Μάρκο Ρούμπιο και του ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμα κομμάτια της πρότασης που παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να συνεργαστούν με Ευρώπη και Ουκρανία την επόμενη εβδομάδα στο Λονδίνο.

Η κυβέρνηση Τραμπ σχεδιάζει ταυτόχρονα μια άλλη συνάντηση μεταξύ του απεσταλμένου του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη Μέση Ανατολή Στιβ Γουίτκοφ και ρώσων αξιωματούχων για να συμφωνήσει η Μόσχα με το συνολικό πλαίσιο των ΗΠΑ, ανέφερε η πηγή.

Οι δηλώσεις απεμπλοκής από τις διαπραγματεύσεις
Σε δηλώσεις που έκαναν χθες Μεγάλη Παρασκευή, Τραμπ και Ρούμπιο ανέφεραν ότι οι ΗΠΑ θα εγκαταλείψουν τη μεσολαβητική προσπάθεια για ειρήνευση εκτός εάν υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

«Αν για οποιοδήποτε λόγο, μια εκ των δύο πλευρών κάνει τα πράγματα πολύ δύσκολα, εμείς θα πούμε απλά “είστε ηλίθιοι, είστε ανόητοι, είστε απαίσιοι”, και θα το κλείσουμε. Αλλά ελπίζω να μην χρειαστεί να το κάνουμε αυτό», διεμήνυσε ο αμερικανός πρόεδρος.

πηγή: topontiki.gr

 

Post
Εκτός Ελλάδος Τρίτη 13.05.2025

Βρετανός αθωώθηκε μετά από 38 χρόνια στη φυλακή για έναν φόνο που δεν διέπραξε

Ο Πίτερ Σάλιβαν ήταν 30 ετών όταν καταδικάστηκε για τον φόνο μιας γυναίκας το 1986. Σήμερα ο πλέον 68 ετών Σάλιβαν αθωώθηκε από τη βρετανική δικαιοσύνη, που αναγνώρισε μια από τις χειρότερες δικαστικέ

Post
Εκτός Ελλάδος Τρίτη 13.05.2025

Στην Τουρκία από σήμερα ο Ζελένσκι - Ο Τραμπ θα πάει στην Κωνσταντινούπολη αν πάει κι ο Πούτιν

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα παραστεί στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη, μόνο στην περίπτωση που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επιβεβαιώσει την παρουσία του σε αυτές

Post
Εκτός Ελλάδος Τρίτη 13.05.2025

Εκλογές στην Αλβανία: Νίκη για τους Σοσιαλιστές και τον Έντι Ράμα – Σαρωτική ήττα για την αντιπολίτευση του Μπερίσα

Η Αλβανία εισέρχεται σε μια νέα πολιτική φάση, με τον Έντι Ράμα και το Σοσιαλιστικό Κόμμα να εξασφαλίζουν μια τέταρτη διαδοχική νίκη, επιτυγχάνοντας μια εκλογική επικράτηση που χαρακτηρίζεται ιστορική