Image
Τετάρτη 16 Απριλίου 2025 10:19 Πολιτική

Συνάντηση του Προέδρου Βουλής με τον Πρέσβυ του Κράτους του Ισραήλ

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, συναντήθηκε χθες με τον Πρέσβυ του Κράτους του Ισραήλ, κ. Noam Katz.

Ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο να επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός, ώστε να διασφαλισθεί η απελευθέρωση των εναπομεινάντων ομήρων και να προστατευθεί ο άμαχος πληθυσμός στη Γάζα.

«Πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μεγιστοποιήσουμε την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και να αποκαταστήσουμε την πρόσβαση σε πόσιμο νερό και ηλεκτρισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ν. Κακλαμάνης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε, ότι και τα δύο Κοινοβούλιά έχουν μια στενή συνεργασία η οποία μπορεί να ενδυναμωθεί, έτι περαιτέρω, μέσω των εκατέρωθεν Ομάδων Φιλίας και τις συναντήσεις Προέδρων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών.

Από την πλευρά του ο Πρέσβυς του Κράτους του Ισραήλ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα και το Ισραήλ μπορούν να συμβάλλουν στην προώθηση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

Τόνισε, μάλιστα, ότι στόχος των δύο λαών είναι η ενίσχυση της συνεργασίας σε πολλούς τομείς κοινού ενδιαφέροντος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία ενεργειακών διαδρομών από την Ανατολική Μεσόγειο προς την Ευρώπη.

Στην συνάντηση παρέστησαν επίσης, ο Σύμβουλος Πρεσβείας του Κράτους του Ισραήλ, κ. Doron Lebovich και η Γενική Διευθύντρια Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων της Βουλής, κα Μαργαρίτα Φλούδα.

Post
Πολιτική Τρίτη 03.11.2026

Ν. Ανδρουλάκης: Κύριε Μητσοτάκη, αύριο οφείλετε να δώσετε εξηγήσεις στη Βουλή για το δώρο στα funds

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πετά το γάντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη να έρθει αύριο στη Βουλή για να απολογηθεί για το δώρο στα funds με το περιβόητο άρθρο 23 που αναγκάστηκε να αποσύρει άρον άρον μετά την αποκάλ

Post
Πολιτική Τρίτη 03.11.2026

Στη Βουλή αύριο οι επίκαιρες ερωτήσεις Αυγενάκη για το Φράγμα Πλακιώτισσας και τις πληρωμές των ΟΕΦ

Αύριο,Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, απαντά στη Βουλή σεδύο επίκαιρες ερωτήσεις του Βουλευτή Ηρακλείου και πρ. Υπουργού, Λευτέρη Αυγενάκη,για

Post
Πολιτική Τρίτη 03.11.2026

Παράταση δύο ετών για τα τουριστικά λεωφορεία της Κρήτης ζητά η Ελένη Βατσινά

«Οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να σηκώνουν μόνες τους το βάρος του αυξημένου κόστους και των κυβερνητικών παραλείψεων» Την ανάγκη άμεσης νομοθετικής παρέμβασης για τη στήριξη των επιχειρή