Image
Τετάρτη 16 Απριλίου 2025 10:19 Πολιτική

Συνάντηση του Προέδρου Βουλής με τον Πρέσβυ του Κράτους του Ισραήλ

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, συναντήθηκε χθες με τον Πρέσβυ του Κράτους του Ισραήλ, κ. Noam Katz.

Ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο να επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός, ώστε να διασφαλισθεί η απελευθέρωση των εναπομεινάντων ομήρων και να προστατευθεί ο άμαχος πληθυσμός στη Γάζα.

«Πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μεγιστοποιήσουμε την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και να αποκαταστήσουμε την πρόσβαση σε πόσιμο νερό και ηλεκτρισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ν. Κακλαμάνης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε, ότι και τα δύο Κοινοβούλιά έχουν μια στενή συνεργασία η οποία μπορεί να ενδυναμωθεί, έτι περαιτέρω, μέσω των εκατέρωθεν Ομάδων Φιλίας και τις συναντήσεις Προέδρων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών.

Από την πλευρά του ο Πρέσβυς του Κράτους του Ισραήλ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα και το Ισραήλ μπορούν να συμβάλλουν στην προώθηση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

Τόνισε, μάλιστα, ότι στόχος των δύο λαών είναι η ενίσχυση της συνεργασίας σε πολλούς τομείς κοινού ενδιαφέροντος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία ενεργειακών διαδρομών από την Ανατολική Μεσόγειο προς την Ευρώπη.

Στην συνάντηση παρέστησαν επίσης, ο Σύμβουλος Πρεσβείας του Κράτους του Ισραήλ, κ. Doron Lebovich και η Γενική Διευθύντρια Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων της Βουλής, κα Μαργαρίτα Φλούδα.

Post
Πολιτική Παρασκευή 28.08.2026

Στάδιο Ελευθερίας: Πότε θα επιστρέψουν οι αθλητές στη φυσική τους έδρα;

Την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να ολοκληρωθεί χωρίς νέα καθυστέρηση το έργο αντικατάστασης του ελαστικού συνθετικού τάπητα στο Στάδιο Ελευθερίας του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου

Post
Πολιτική Παρασκευή 28.08.2026

Ελένη Βατσινά: «Ο Τουρισμός της Κρήτης χρειάζεται εργαζόμενους» - Ερώτηση της βουλευτή Ηρακλείου για τη διοχέτευση των ανέργων στον Τουρισμό

Την ανάγκη να αντιμετωπιστεί με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο η έλλειψη εργατικού δυναμικού στον Τουρισμό, αξιοποιώντας πρώτα το διαθέσιμο ανθρώπινο δυναμικό της Κρήτης, αναδεικνύει η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑ

Post
Πολιτική Παρασκευή 28.08.2026

Η κατάργηση των Τοπικών Διοικητικών Επιτροπών του ΕΦΚΑ, στη Βουλή από τον Χάρη Μαμουλάκη

Στη Βουλή φέρνει ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης την κατάργηση 120 Τοπικών Διοικητικών Επιτροπών του ΕΦΚΑ, καταθέτοντας ως Αναφορά προς την Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Πολιτικ