Image
Τρίτη 15 Απριλίου 2025 10:31 Βλέπω/Ακούω

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διοργάνωσε εντυπωσιακή εκπαίδευση 100 εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών & Ναυαγοσωστών στον Βουραϊκό Ποταμό (vid)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (13/4), η εντυπωσιακή και ιδιαίτερα απαιτητική πρακτική εκπαίδευση 100 εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Πάτρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στον Βουραϊκό ποταμό, στην Αχαΐα.

Οι εθελοντές είχαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν, σε ρεαλιστικά σενάρια διάσωσης στο υγρό στοιχείο, τις γνώσεις που απέκτησαν από έμπειρους εκπαιδευτές στη θεωρητική εκπαίδευση που προηγήθηκε. Κατά τη διάρκεια της εντατικής εκπαίδευσης, εξασκήθηκαν στην ορθή χρήση διασωστικού εξοπλισμού σε συνθήκες ορμητικών υδάτων και πλημμυρικών φαινομένων, στη σχοινοδιάσωση, στην άντληση υδάτων, καθώς και στη διαδικασία ανέυρεσης, διάσωσης και ασφαλούς μεταφοράς θυμάτων. Επιπλέον, εκπαιδεύτηκαν στη σωστή προσέγγιση των θυμάτων με χρήση διασωστικής λέμβου σε εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω εκπαίδευση υλοποιείται στα πρότυπα του Διεθνούς Οργανισμού RESCUE 3 INTERNATIONAL από ήδη πιστοποιημένους εκπαιδευτές Σαμαρείτες-Διασώστες του Ε.Ε.Σ.

Δείτε το βίντεο:
youtube.com/shorts/CRncpjalCgU

Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 17.05.2026

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα 17/5/26

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κατά διαστήματα μέχρι αργά το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με το

Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 17.05.2026

Eurovision 2026: Μεγάλη νικήτρια η Βουλγαρία – Η Ελλάδα στην 10η θέση με 220 βαθμούς (vid)

Με μια εμφατική επικράτηση που επιβεβαίωσε τις στοιχηματικές τάσεις των τελευταίων ωρών, η Βουλγαρία αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια της Eurovision 2026, συγκεντρώνοντας συνολικά 516 βαθμούς. Το κοινό τ

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 16.05.2026

Eurovision 2026: Η Ελλάδα στην έκτη θέση εμφάνισης με τον Akylas και το “Ferto” (vid)

Η έκτη εμφάνιση του μεγάλου τελικού της Eurovision 2026 ανήκει στην Ελλάδα, με τον Akylas και το τραγούδι “Ferto”, που παρουσιάστηκε στη σκηνή της Βιέννης μπροστά σε εκατομμύρια τηλεθεατές