Image
Δευτέρα 14 Απριλίου 2025 21:19 Βλέπω/Ακούω

Μαθητές και μαθήτριες έδωσαν "ζωή" φυτεύοντας λουλούδια σε Πάρκο Τσέπης της Κηφισιάς

Μία ακόμη όμορφη περιβαλλοντική δράση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Απριλίου με τους μαθητές και μαθήτριες σχολείων να διαμορφώνουν σε συνεργασία με τον Δήμο και την στήριξη του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου “Κηφισσός Αδαμών” ένα νέο Πάρκο Τσέπης επί της οδού Ερμιόνης 5, στην Κηφισιά.

Αγόρια και κορίτσια του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς, του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας και του 7ου Δημοτιού Σχολείου Νέας Φιλαδέλφειας συμμετείχαν ενεργά στη δράση φυτεύοντας στον χώρο καλλωπιστικά και θαμνώδη φυτά, προσφορά των φυτωρίων Dovras Plants & Flowers, στην Κηφισιά και Deco Flower 65, στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευαν οι υπεύθυνοι/ες εκπαιδευτικοί κος Τζαλακώστας Ρίζος, κα Παπαδοπετράκη Ειρήνη, κα Λάσκαρη Γεωργία, κα Βασιλική Λέντζιου, κος Μακρής Ιωάννης και κα Σκιαδά Σταυρούλα. Η προετοιμασία του χώρου είχε ήδη πραγματοποιηθεί από το συνεργείο του Δήμου Κηφισιάς, το οποίο παρείχε και όλα τα απαραίτητα εργαλεία και υλικά.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, οι μαθητές/τριες:
-Φύτεψαν τα φυτά με τη βοήθεια εκπαιδευτικών και τεχνικών
-Τοποθέτησαν πινακίδες με QR κωδικούς για την αναγνώριση των φυτών
-Χρησιμοποίησαν την εφαρμογή Επιστήμης των Πολιτών Plantnet για την άμεση ταυτοποίηση και πληροφόρηση γύρω από τα είδη φυτών
-Έλαβαν πολύτιμες συμβουλές από τους υπαλλήλους του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Κηφισιάς
-Πότισαν τα φυτά με τη συνδρομή των υπευθύνων, ενώ παράλληλα το συνεργείο του Δήμου εγκαθιστούσε σύστημα αυτόματου ποτίσματος

Η δράση ολοκληρώθηκε με τους μαθητές και τις μαθήτριες του 7ου Δημοτικού Νέας Φιλαδέλφειας να παίρνουν μία μίνι συνέντευξη από τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Κηφισιάς, κ. Κασναφέρη Γιώργο, στο νέο ξύλινο παγκάκι, δωρεά του Δήμου Κηφισιάς στο πάρκο.

Μια ακόμη δράση γεμάτη γνώση, συνεργασία και περιβαλλοντική ευαισθησία, που αποδεικνύει ότι όταν μαθητές, εκπαιδευτικοί και τοπική αυτοδιοίκηση συνεργάζονται, το αποτέλεσμα ανθίζει και τα πάρκα μας παίρνουν "ζωή".

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 24.03.2026

Παράταση εγγραφών σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία

Έως τις 27 Μαρτίου παρατείνεται η προθεσμία εγγραφής σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, για το ερχόμενο σχολικό έτος 2026-2027. Τα παραπάνω έκανε γνωστά νωρίτερα σήμερα, Τρίτη, το υπουργείο Παιδεί

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 24.03.2026

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα Τρίτη 24/3/26

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τοπικές βροχές ή όμβρους. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια κυρίως από το μεσημέρι. Το βράδυ ο κα

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 23.03.2026

ΠΑΣΟΚ: Μέτρα «ασπιρίνη» απέναντι στην πρωτοφανή ενεργειακή κρίση

Τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, παρέχουν μεν μια αναγκαία αλλά σαφώς περιορισμένη ανακούφιση σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις της χώρας. Ωστόσο, δεν συνιστούν μια ολοκληρωμένη απάντηση στην