Image
Τετάρτη 02 Απριλίου 2025 18:20 Βλέπω/Ακούω Νομός: Ηρακλείου

Πρώτη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας της Περιφέρειας Κρήτης για την Προστασία της Μελισσοκομίας και την Ανάδειξη του Κρητικού Μελιού (vid)

Συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Σταύρου Τζεδάκη, η ομάδα εργασίας για την Προστασία της Μελισσοκομίας και την Ανάδειξη του Κρητικού Μελιού της Περιφέρειας Κρήτης.

Ήταν η πρώτη συνάντηση εργασίας με σκοπό την γνωριμία μεταξύ των θεσμικών εκπροσώπων των Μελισσοκόμων στο νησί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και της Περιφέρειας Κρήτης, με στόχο την δημιουργία στρατηγικής προστασίας και προώθησης του κρητικού μελιού.

«Μετά από απόφαση του Περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη συστήθηκε η ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή των μελισσοκομικών συλλόγων, συνεταιρισμών, των μελισσοκομικών κέντρων, του ΓΕΩΤΕΕ, των εκπαιδευτικών και ερευνητικών μας Ιδρυμάτων, του ΕΛΓΟ και του ΕΛΓΑ, για να μπορέσουμε να συζητούμε τα προβλήματα που αφορούν το επάγγελμα, το οποίο είναι δυναμικό κι έχει φιλοπεριβαλλοντική δράση με την επικονίαση, αφού δεν μπορούμε να έχουμε οικοσύστημα και φυσικό περιβάλλον χωρίς τη μελισσοκομία μας. Για αυτό και διεκδικούμε από την πολιτεία, δράσεις για την στήριξη της μελισσοκομίας», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας. Σημείωσε παράλληλα πως «στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται η κλιματική αλλαγή, η ποιότητα και ανταγωνιστικότητα των προϊόντων της μελισσοκομίας».

Στο παραπάνω πλαίσιο η πρώτη συνάντηση έθεσε τις βάσεις για την περαιτέρω συνεργασία, καθώς και την υποβολή προτάσεων προκειμένου να δημιουργηθούν οι άξονες και το περιεχόμενο ενός στρατηγικού προγράμματος, για την ανάπτυξη και προστασία της μελισσοκομίας και της προώθησης του Πευκοθυμαρόμελου Κρήτης ΠΟΠ.
 

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 14.08.2026

Πολύ υψηλός έως ακραίος ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα – Σε αυξημένη επιφυλακή η Πολιτική Προστασία

Πολύ υψηλός έως ακραίος (κατηγορίες 4 και 5) είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα, Παρασκευή, σε πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς. Η κατάσταση απαιτ

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 13.08.2026

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το σχολικό έτος 2026-2027

Ανοίγει την Παρασκευή 14 Αυγούστου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων-δηλώσεων προτίμησης περιοχών για την πρόσληψη αναπληρωτών, αναπληρωτριών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών για το διδακτικό έτος 2026-2027.

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 13.08.2026

Αιτήσεις αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ από 14 έως 24 Αυγούστου

Ανοίγει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων-δηλώσεων προτίμησης για την πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών και αναπληρωτριών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για