Image
Τετάρτη 26 Μαρτίου 2025 18:36 Βλέπω/Ακούω

«….Κάθε δρόμος έχει μια καρδιά για τα παιδιά…. 100 χρόνια Μάνος Χατζιδάκις (1925-2025)»

Το Γυμνάσιο Νέας Χαλκηδόνας, το Γενικό Λύκειο Νέας Χαλκηδόνας και το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας διοργανώνουν μια κοινή μουσική εκδήλωση – συνάντηση, με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Μάνου Χατζιδάκι, υπό την αιγίδα του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 29 Μαρτίου 2025 και ώρα 19:00 στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς (ΠΠΙΕΔ, Λεωφόρος Δεκελείας 152 & Ατταλείας).

Οι μαθητές των τριών σχολείων θα παρουσιάσουν σημαντικά στοιχεία από την ζωή και το έργο του μεγάλου συνθέτη και θα τραγουδήσουν τα εμβληματικά τραγούδια που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή. Κίνητρο της δράσης είναι η καλλιέργεια της αισθητικής και η απόκτηση γνώσης μέσα από τη συνάντηση με τη μαγική γλώσσα της ποίησης και την επαφή με την προσωπικότητα και το έργο του συνθέτη.

Υπεύθυνοι για την οργάνωση και τον συντονισμό της εκδήλωσης είναι η κ. Χρυσάνθη Δράγαζη, καθηγήτρια Μουσικής του Γυμνασίου Νέας Χαλκηδόνας, ο κ. Χρήστος Ηλιόπουλος, καθηγητής Φιλόλογος του Λυκείου Νέας Χαλκηδόνας, η κ. Παναγιώτα (Πέννυ) Μαριολοπούλου, καθηγήτρια του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας και η κ. Ευαγγελία (Λίνα) Γεωργίου, καθηγήτρια Φιλόλογος του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας.

Η πρόσκληση, η αφίσα και το πρόγραμμα της συγκεκριμένης εκδήλωσης φιλοτεχνήθηκαν από τον Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας.


Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 04.08.2026

Τους 37 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία σήμερα Τρίτη

Με υψηλές θερμοκρασίες, γενικά αίθριο καιρό και ενισχυμένους βοριάδες στο Αιγαίο θα κυλήσει η Τρίτη, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Ο υδράργυρος θα αγγίξει τοπικά τους 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ τις με

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 04.08.2026

Μητσοτάκης στο Politico: Η Ευρώπη χρειάζεται νέο μηχανισμό απέναντι στην εργαλειοποίηση της μετανάστευσης

Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα πραγματικότητα ασφάλειας, όπου η μετανάστευση δεν αποτελεί μόνο ανθρωπιστικό ή διαχειριστικό ζήτημα, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο υβριδικής πίεσης

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 03.08.2026

ΜΕΤΕΟ: Τα μελτέμια σάρωσαν την Ελλάδα-Ριπές έως 150 χλμ./ώρα και νέα ρεκόρ ανέμων

Τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου καταγράφηκε ένα από τα ισχυρότερα επεισόδια μελτεμιού των τελευταίων 15 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών της μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού