Image
Τετάρτη 26 Μαρτίου 2025 18:36 Βλέπω/Ακούω

«….Κάθε δρόμος έχει μια καρδιά για τα παιδιά…. 100 χρόνια Μάνος Χατζιδάκις (1925-2025)»

Το Γυμνάσιο Νέας Χαλκηδόνας, το Γενικό Λύκειο Νέας Χαλκηδόνας και το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας διοργανώνουν μια κοινή μουσική εκδήλωση – συνάντηση, με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Μάνου Χατζιδάκι, υπό την αιγίδα του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 29 Μαρτίου 2025 και ώρα 19:00 στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς (ΠΠΙΕΔ, Λεωφόρος Δεκελείας 152 & Ατταλείας).

Οι μαθητές των τριών σχολείων θα παρουσιάσουν σημαντικά στοιχεία από την ζωή και το έργο του μεγάλου συνθέτη και θα τραγουδήσουν τα εμβληματικά τραγούδια που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή. Κίνητρο της δράσης είναι η καλλιέργεια της αισθητικής και η απόκτηση γνώσης μέσα από τη συνάντηση με τη μαγική γλώσσα της ποίησης και την επαφή με την προσωπικότητα και το έργο του συνθέτη.

Υπεύθυνοι για την οργάνωση και τον συντονισμό της εκδήλωσης είναι η κ. Χρυσάνθη Δράγαζη, καθηγήτρια Μουσικής του Γυμνασίου Νέας Χαλκηδόνας, ο κ. Χρήστος Ηλιόπουλος, καθηγητής Φιλόλογος του Λυκείου Νέας Χαλκηδόνας, η κ. Παναγιώτα (Πέννυ) Μαριολοπούλου, καθηγήτρια του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας και η κ. Ευαγγελία (Λίνα) Γεωργίου, καθηγήτρια Φιλόλογος του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας.

Η πρόσκληση, η αφίσα και το πρόγραμμα της συγκεκριμένης εκδήλωσης φιλοτεχνήθηκαν από τον Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας.


Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 08.07.2026

Μητσοτάκης από την Άγκυρα: Υπενθύμισε το τουρκικό casus belli και ζήτησε σχέσεις καλής γειτονίας

Ευθεία αναφορά στο τουρκικό casus belli έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα, τονίζοντας ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ανοιχτή απ

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 07.07.2026

Δωρεάν δημιουργική απασχόληση για παιδιά 5 έως 12 ετών στα ΚΔΑΠ του Δήμου Περιστερίου

Ο Δήμος Περιστερίου συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα την οικογένεια και το παιδί, προσφέροντας δωρεάν δημιουργική απασχόληση μέσα από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ). Οι γονείς μπορούν

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 07.07.2026

Τέλος στις διεκδικήσεις αγροτικών εκτάσεων από το Δημόσιο – Τι αλλάζει με τον νόμο 5293/2026

Μια χρόνια εκκρεμότητα που ταλαιπωρούσε χιλιάδες ιδιοκτήτες αγροτικών εκτάσεων επιχειρεί να επιλύσει ο νόμος 5293/2026. Με τη νέα ρύθμιση, το Ελληνικό Δημόσιο παύει να διεκδικεί αγροτικά ακίνητα που ε