Image
Δευτέρα 24 Μαρτίου 2025 22:36 Βλέπω/Ακούω

Μήνυμα Δημάρχου Κηφισιάς, κ. Βασίλη Ξυπολυτά για την 25η Μαρτίου 1821

Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα διπλής γιορτής για το Έθνος και την Ορθοδοξία μας. Τιμούμε με σε σεβασμό και υπερηφάνεια την επέτειο των 204 χρόνων από την ενδοξότερη σελίδα της ελληνικής Ιστορίας, αλλά και το χαρμόσυνο μήνυμα της Θείας ενσάρκωσης, από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ στη Θεοτόκο μας. Παράλληλα όμως στον Δήμο Κηφισιάς γιορτάζουμε φέτος την επέτειο των 100 χρονών από την ίδρυση της κοινότητας της Νέας Ερυθραίας.

Την 25η Μαρτίου του 1821 ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, υψώνοντας το λάβαρο της Επανάστασης αναφώνησε πως «η ιστορία και το μέλλον της Ελλάδας στηρίζονται πάνω σε 3 λέξεις: Θρησκεία Ελευθερία, Πατρίς».

Οι αγωνιστές του ’21 δεν είχαν μόνο όπλα, είχαν και μια ακλόνητη πίστη στο δίκαιο του αγώνα τους. Πίστεψαν σε ένα καλύτερο αύριο, ακόμα κι όταν όλα έμοιαζαν αδύνατα και “έγραψαν” με το αίμα τους την πιο ένδοξη σελίδα της ιστορίας μας.

Η ελευθερία όμως, αυτό το υπέρτατο αγαθό, δεν είναι κάτι που κατακτάται μια φορά και διατηρείται για πάντα. Είναι μια διαρκής ευθύνη, μια καθημερινή μάχη, που έχει πάντα και το ανάλογο τίμημα.

Έχουμε συλλογικό χρέος να τιμούμε, από γενιά σε γενιά, με υπερηφάνεια και ευγνωμοσύνη τις θυσίες των προγόνων μας. Μέσα από τους ηρωικούς αγώνες τους για την ελευθερία τιμούμε τις αξίες της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης.

Σε αυτή λοιπόν τη μακρά πορεία του Έθνους μας οφείλουμε σταθούμε αντάξιοι της ιστορίας. Να εμπνεόμαστε από τους θριάμβους, αλλά και να διδασκόμαστε από τις τραγωδίες.

Ιδιαίτερα σήμερα που η χώρα μας αντιμετωπίζει προκλήσεις διαφορετικές από εκείνες του 1821, αλλά εξίσου κρίσιμες, ας τιμήσουμε τους ήρωες της Επανάστασης, όχι μόνο με λόγια, αλλά και με πράξεις. Με πράξεις που ενώνουν τον τόπο μας και με δράσεις που προάγουν την αλληλεγγύη και την κοινωνική πρόοδο.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!»

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 09.07.2025

Κέρκυρα: Νεκρή 50χρονη τουρίστρια- Παρασύρθηκε από τα κύματα και κατέληξε σε βράχια

Η γυναίκα βούτηξε στη θάλασσα μαζί με τον σύζυγό της και ενώ στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι που έφταναν τα 7 μποφόρ. Αποτέλεσμα ήταν οι δύο λουόμενοι να χάσουν τον έλεγχο και να παρασυρθούν προς

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 09.07.2025

Στα όριά της η Κρήτη: Μεταφορές μεταναστών σε δομές στην ηπειρωτική χώρα – Ένταση στο λιμάνι Ρεθύμνου

Στην ελεγχόμενη δομή της Μαλακάσας έχουν ήδη οδηγηθεί περισσότεροι από 300 πρόσφυγες/μετανάστες που είχαν φθάσει στην Κρήτη από τη Λιβύη τις τελευταίες ημέρες. Ειδικότερα, την Τρίτη μεταφέρθηκαν προς

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 09.07.2025

Αρχίζει από 11/7 για τους μόνιμους κατοίκους η υποβολή αιτήσεων για την έκδοση άδειας στάθμευσης ενόψει λειτουργίας του νέου Σ.Ε.Σ.

Ο Δήμος Κηφισιάς ενημερώνει ότι, ενόψει της επίσημης έναρξης λειτουργίας (22/7/2025) του νέου Ψηφιακού Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης (Σ.Ε.Σ.), από την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2025, οι δημότες που δι