Image
Δευτέρα 24 Μαρτίου 2025 15:53 Βλέπω/Ακούω

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας στην 1η Πανελλήνια Συνάντηση Εργασίας για τα Ζώα Συντροφιάς

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Φιλοζωικής Πολιτικής του Δήμου Νέας Ιωνίας, Νίκος Αργυρόπουλος, και ο Πρόεδρος της Ομάδας Έργου για τη Φιλοζωική Μέριμνα, Λευτέρης Καραχρήστος, συμμετείχαν την Παρασκευή 21 Μαρτίου στην 1η Πανελλήνια Συνάντηση Εργασίας Αιρετών και Υπηρεσιακών Στελεχών της Αυτοδιοίκησης για τα Ζώα Συντροφιάς.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν ουσιαστικές τοποθετήσεις σχετικά με τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αφορούν στη διαχείριση των δράσεων για τα ζώα συντροφιάς από τους Δήμους. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως η υποστελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών και η ανεπαρκής χρηματοδότηση.

Παράλληλα, κατατέθηκαν προτάσεις για την τροποποίηση και ενίσχυση του Νόμου 4830/2021, με στόχο τη βελτίωση του πλαισίου λειτουργίας των προγραμμάτων φροντίδας και προστασίας των αδέσποτων ζώων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Βασίλης Σπανάκης, ο οποίος άκουσε με προσοχή τις παρεμβάσεις των αιρετών και των υπηρεσιακών στελεχών, με κυρίαρχο αίτημα την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης προς τους Δήμους. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από 120 Δήμους, για το έτος 2024, η κρατική χρηματοδότηση ανήλθε σε ποσοστό μικρότερο του 17% σε σχέση με τους ίδιους πόρους που διέθεσαν οι Δήμοι για τη διαχείριση του σχετικού προγράμματος. Ενδεικτικά, ο Δήμος Νέας Ιωνίας έλαβε 19.800€ από το Υπουργείο Εσωτερικών για το 2024.
Στο περιθώριο της εκδήλωσης, οι εκπρόσωποι του Δήμου μας είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες με Δημάρχους, Αντιδημάρχους και υπηρεσιακά στελέχη άλλων Δήμων, ενημερώθηκαν για βέλτιστες πρακτικές και ενίσχυσαν τις συνεργασίες σε θέματα φιλοζωικής πολιτικής.

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 02.07.2026

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα 2/7/26

Γενικά αίθριος καιρός. Το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα εκδηλωθούν σποραδικέ

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 01.07.2026

Τριπλή εμπρηστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή η Βάγια Νέστορα, σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την τριπλή εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια τα ξημερώματα της 1ης Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη, που είχε ως τραγικό αποτέλεσμα τον θ

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 01.07.2026

Εντοπισμός και κατάσχεση ακατέργαστης κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (Skunk) βάρους 105,4 γρ. και σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα

Τις βραδινές ώρες χθες συνελήφθη 30χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Γερμανίας), από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας και τη συνδρομή στελ