Image
Δευτέρα 24 Μαρτίου 2025 15:53 Βλέπω/Ακούω

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας στην 1η Πανελλήνια Συνάντηση Εργασίας για τα Ζώα Συντροφιάς

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Φιλοζωικής Πολιτικής του Δήμου Νέας Ιωνίας, Νίκος Αργυρόπουλος, και ο Πρόεδρος της Ομάδας Έργου για τη Φιλοζωική Μέριμνα, Λευτέρης Καραχρήστος, συμμετείχαν την Παρασκευή 21 Μαρτίου στην 1η Πανελλήνια Συνάντηση Εργασίας Αιρετών και Υπηρεσιακών Στελεχών της Αυτοδιοίκησης για τα Ζώα Συντροφιάς.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν ουσιαστικές τοποθετήσεις σχετικά με τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αφορούν στη διαχείριση των δράσεων για τα ζώα συντροφιάς από τους Δήμους. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως η υποστελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών και η ανεπαρκής χρηματοδότηση.

Παράλληλα, κατατέθηκαν προτάσεις για την τροποποίηση και ενίσχυση του Νόμου 4830/2021, με στόχο τη βελτίωση του πλαισίου λειτουργίας των προγραμμάτων φροντίδας και προστασίας των αδέσποτων ζώων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Βασίλης Σπανάκης, ο οποίος άκουσε με προσοχή τις παρεμβάσεις των αιρετών και των υπηρεσιακών στελεχών, με κυρίαρχο αίτημα την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης προς τους Δήμους. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από 120 Δήμους, για το έτος 2024, η κρατική χρηματοδότηση ανήλθε σε ποσοστό μικρότερο του 17% σε σχέση με τους ίδιους πόρους που διέθεσαν οι Δήμοι για τη διαχείριση του σχετικού προγράμματος. Ενδεικτικά, ο Δήμος Νέας Ιωνίας έλαβε 19.800€ από το Υπουργείο Εσωτερικών για το 2024.
Στο περιθώριο της εκδήλωσης, οι εκπρόσωποι του Δήμου μας είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες με Δημάρχους, Αντιδημάρχους και υπηρεσιακά στελέχη άλλων Δήμων, ενημερώθηκαν για βέλτιστες πρακτικές και ενίσχυσαν τις συνεργασίες σε θέματα φιλοζωικής πολιτικής.

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 28.08.2026

Ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης για την ίδρυση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης της ΠΟΠ Γραβιέρας Κρήτης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής ΟικονομίαςΣταύρου Τζεδάκη. Η συνάντηση έλαβε χώρα στο πλαίσιο της συνεχούς στήριξης του π

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 28.08.2026

Eπίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε μονάδες παραγωγής στη Φλώρινα

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το πρωί τρεις μεταποιητικές – παραγωγικές μονάδες στη Φλώρινα, οι οποίες συμβάλλουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη της εξωστρεφούς

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 27.08.2026

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Κρήτη, Εύβοια, νησιά του Αιγαίου και Αττική

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα σε Αττική, Κρήτη, Εύβοια και νησιά του Αιγαίου. Ειδικότερα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γεν