Image
Πέμπτη 20 Μαρτίου 2025 16:22 Βλέπω/Ακούω

Μνημόνιο συνεργασίας ΔΥΠΑ - Δήμου Κορινθίων για την ανέγερση νηπιαγωγείου και βρεφονηπιακού σταθμού

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας προχώρησαν σήμερα, Πέμπτη (20/3) ο Διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) Σπύρος Πρωτοψάλτης και ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης, παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρίστου Δήμα.

Σκοπός του μνημονίου είναι η συνεργασία των φορέων με στόχο την ανέγερση Ειδικού Νηπιαγωγείου του Δήμου και Ειδικού Βρεφονηπιακού Σταθμού της ΔΥΠΑ σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 1,14 στρεμμάτων της ΔΥΠΑ (Ο.Τ. 384 και 386), στην περιοχή «Κεραμιδάκι» στον οικισμό εργατικών κατοικιών «ΚΟΡΙΝΘΟΣ Ι», προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των κατοίκων της περιοχής κατόπιν τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου.

Στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα στους γονείς των παιδιών να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας, εμπιστευόμενοι τα παιδιά τους σε μονάδες ασφαλείς, σύγχρονες, άρτια εξοπλισμένες, οι οποίες θα προσφέρουν ταυτόχρονα στα παιδιά τη δυνατότητα να πετύχουν τη μέγιστη δυνητική γνωστική ανάπτυξή τους και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών φροντίδας, αγωγής και διαπαιδαγώγησης.

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 02.04.2026

Με το 2ο βραβείο στον διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2026 τιμήθηκε το 2ο Δημοτικό Νέας Ερυθραίας

Το 2ο Δημοτικό σχολείο Νέας Ερυθραίας απέσπασε το 2ο βραβείο στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2026 και για 4η συνεχόμενη χρονιά διακρίθηκε ανάμεσα σε πολυάριθμα σχολεία της χώρας, στο επίπεδο Α2.

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 02.04.2026

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό: Δυνατό μήνυμα αποδοχής και συμπερίληψης από τα σχολεία του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό στις 2 Απριλίου 2026, ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας για τον Αυτισμ

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 02.04.2026

Επέμβαση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης σε δεκάδες περιστατικά λόγω ισχυρού καιρικού φαινομένου

Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρέθηκε η Πολιτική Προστασία του Δήμου Πεντέλης, η οποία ανταποκρίθηκε σε δεκάδες περιστατικά κατά τη διάρκεια του ισχυρού καιρικού φαινομένου που έπληξε την περιοχή