Image
Πέμπτη 20 Μαρτίου 2025 16:08 Βλέπω/Ακούω

Στην εκδήλωση για τη γυναίκα στις Μοίρες, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Στις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για να μειωθούν οι ανισότητες τις οποίες υφίστανται οι γυναίκες και στην ανάγκη ανάληψης συλλογικών δράσεων για την εξάλειψή τους, αναφέρθηκε κατά την ομιλία του στην εκδήλωση «Γυναικεία Ανισότητα & στερεότυπα γύρω από τη γυναίκα» στο Πολύκεντρο των Μοιρών, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Βαγγέλης Καρκανάκης.

Όπως επισήμανε, παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί τις τελευταίες δεκαετίες, η πραγματικότητα παραμένει σκληρή και σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ισότητα των φύλων εξακολουθεί να αποτελεί ένα άπιαστο όνειρο για εκατομμύρια γυναίκες στην Ευρώπη και παγκοσμίως.

Ο κ. Καρκανάκης στάθηκε ιδιαίτερα στον πολυσήμαντο ρόλο των γυναικών της υπαίθρου και χαρακτήρισε αναγκαία των ενδυνάμωσής τους, τονίζοντας παράλληλα ότι η ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας αποτελεί προτεραιότητα και για το Επιμελητήριο Ηρακλείου «Μέσα από στοχευμένες πρωτοβουλίες, στηρίζουμε τις γυναίκες που επιθυμούν να αναπτύξουν επιχειρηματική δραστηριότητα, παρέχοντας καθοδήγηση, εκπαίδευση και πρόσβαση σε απαραίτητα εργαλεία. Μία από αυτές τις πρωτοβουλίες είναι το Heraklion Business Hub, ένας συνεργατικός χώρος που υποστηρίζει τη νεοφυή επιχειρηματικότητα και προωθεί την καινοτομία. Επιπλέον, μέσω του Γραφείου Επιχειρηματικής Υποστήριξης, προσφέρουμε συμβουλευτική, πληροφόρηση και καθοδήγηση σε νέες και υφιστάμενες επιχειρήσεις. Τέλος μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιούμε, δίνουμε εργαλεία για την Ενδυνάμωση της Ενασχόλησης των Γυναικών με τον Αγροτικό Τομέα όπως το έργο GAEA» υπογράμμισε ο κ. Καρκανάκης και συμπλήρωσε «η ισότητα των φύλων δεν είναι απλώς ένα “γυναικείο ζήτημα”. Είναι ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κοινωνικής δικαιοσύνης. Κοινωνίες που σέβονται και αξιοποιούν τις ικανότητες όλων των μελών τους, ανεξαρτήτως φύλου, είναι πιο δημοκρατικές, πιο δίκαιες και τελικά πιο επιτυχημένες. Όπως έχει αποδειχθεί, η ισότητα των φύλων ωφελεί όχι μόνο τις γυναίκες αλλά το σύνολο της κοινωνίας, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και την ευημερία. »

Ακολούθησε η εκτενής παρουσίαση του Προγράμματος GAEA για τις γυναίκες της υπαίθρου από τη Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κα Μαρία Συμεωνίδου.

Η εκδήλωση είχε στόχο την ανάδειξη των σύγχρονων κοινωνικών ανισοτήτων, τη συζήτηση γύρω από τα στερεότυπα που περιβάλλουν τη γυναίκα και την προώθηση της ισότητας των φύλων και πραγματοποιήθηκε στο Πολύκεντρο Μοιρών σε συνεργασία του Δήμου Φαιστού με το Επιμελητήριο Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης.

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 16.03.2026

Μνημόνιο συνεργασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Δυο μνημόνια συνεργασίας υπέγραψε ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Δημήτρης Γαλαμάτης, με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Χριστόδουλο Τοψίδη

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 16.03.2026

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διοργανώνει δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας στην Πλατεία Συντάγματος

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας, διοργανώνει ανοιχτή ενημερωτική δράση για το κοινό, την Πέμπτη 19 Μαρτίου στην Πλατεία Συντάγματος, από 09:00 έως 14:00, μ

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 16.03.2026

Νίκος Χαρδαλιάς από την Παιανία: «Με σχέδιο, συνεργασία και σταθερά βήματα ενισχύουμε τις υποδομές και την αναπτυξιακή προοπτική της Ανατολικής Αττικής»

Στο επίκεντρο της επίσκεψης του Περιφερειάρχη στην περιοχή βρέθηκαν τα μεγάλα έργα υποδομών, αντιπλημμυρικής προστασίας, αστικής ανάπλασης και αξιοποίησης αθλητικών εγκαταστάσεων – Προχωρά το έρ