Image
Πέμπτη 20 Μαρτίου 2025 15:55 Βλέπω/Ακούω

Δήμος Νέας Ιωνίας: Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για το μπλόκο της Καλογρέζας

Κορυφώνονται την Κυριακή 23/3 οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής που διοργανώνει ο Δήμος Νέας Ιωνίας και οι Συγγενείς των Εκτελεσθέντων, για το Μπλόκο της Καλογρέζας όπου πριν από 81 χρόνια οι κατοχικές δυνάμεις εκτέλεσαν 22 παλικάρια.
Το πρωί της Κυριακής στις 10.00 π.μ. θα τελεστεί Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής και στη συνέχεια στις 11.00 π.μ. στο Ηρώο των Εκτελεσθέντων του Μπλόκου ( Λ. Εθνικής Αντιστάσεως και Ομορφοκκλησιάς) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση που θα περιλαμβάνει Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση Στεφάνων, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Νέας Ιωνίας υπό την Διεύθυνση του Δημήτρη Γκογκόση και της Χορωδίας Παραδοσιακού και Λαϊκού Τραγουδιού του Δήμου υπό την Διεύθυνση του Βαγγέλη Σαραντίδη.

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 12.08.2026

Έως 1.939 ευρώ τον μήνα για προσωπική βοήθεια – Υψηλότερες αμοιβές για Προσωπικούς Βοηθούς και Επιτροπές Αξιολόγησης

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας έκανε τον «Προσωπικό Βοηθό για Άτομα με Αναπηρία» μόνιμο θεσμό και τον επέκτεινε σε όλη τη χώρα. Αξιοποίησε όσα ανέδειξε στην πράξη η πιλοτι

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 12.08.2026

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα – Σε επιφυλακή η Αττική και άλλες περιοχές

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα για μεγάλο μέρος της χώρας, μεταξύ άλλων και για την Αττική, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμ

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 10.08.2026

Νίκος Χαρδαλιάς: «Ξεκινάμε στην Ηλιούπολη την κατασκευή της πρώτης από τις τρεις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής με πόρους του ΕΣΠΑ - Στα 3,25 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός του έργου»

Από τον Δήμο Ηλιούπολης ξεκινά το πρωτοποριακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για τη δημιουργία τριών Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για Άτομα με Αναπηρία, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης