Image
Πέμπτη 20 Μαρτίου 2025 11:39 Βλέπω/Ακούω

Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε βρέφος 2 μηνών στην Αχαΐα

Tην κινητοποίηση των Υγειονομικών Αρχών, στην Αχαΐα, προκάλεσε ο εντοπισμός κρούσματος μηνιγγίτιδας σε βρέφος 2 μηνών που μεταφέρθηκε από την Κάτω Αχαΐα και νοσηλεύεται στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

Το παιδί μεταφέρθηκε την Τρίτη 18/03/2025 στο Νοσοκομείο του Ρίου, όπου εντοπίστηκε ότι έχει προσβληθεί από μηνιγγίτδα με τους γιατρούς να ενημερώνουν τις υγειονομικές Αρχές.

"Είναι ελεγχόμενη κατάσταση, άμεσα χορηγήσαμε χημειοπροφύλαξη σε συγγενικά πρόσωπα του περιβάλλοντος του παιδιού", δήλωσε η κ. Μαστοράκου, προσθέτοντας πως χθες κλιμάκιο της Περιφέρειας επισκέφθηκε σχολείο όπου φοιτά αλλο παιδί της οικογένειας μετά από αναστάστωση που προκλήθηκε σχετικά με την μεταδοτικότητα του ιού.

"Εξηγήσαμε πως δεν χρειάζεται να κλείσει το σχολείο, απαιτείται καθαριότητα με χλωρίνη. Το μικρόβιο δεν επιβιώνει στις επιφάνεις ή στον αερά".

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 18.07.2026

Άνοιξαν οι αιτήσεις για τα voucher παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ 2026-2027 – Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια οι πολύτεκνες οικογένειες

Ξεκίνησε σήμερα, Σάββατο 18 Ιουλίου, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τον δεύτερο κύκλο της δράσης που αφορά τη χορήγηση voucher για βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, καθώς και για Κ

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 17.07.2026

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Κρήτη Αττικήκαι πέντε ακόμη περιοχές

Σε κατάσταση πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία 4) βρίσκονται σήμερα, Παρασκευή, η Αττική, η Κρήτη και περιοχές των Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου και Βορείου Αιγαίου, σύμφωνα με τον

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 16.07.2026

Εμπλοκή άγκυρας Φ/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Θήρα

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Θήρας ότι κατά τη διάρκεια άρσης της δεξιάς άγκυρας του φορτηγού-οχηματαγωγού (Φ/Γ - Ο/Γ) «ΤΑΛΩΣ» Ν.Π. 10899 στο λιμάνι του Αθηνιού