Image
Τετάρτη 19 Μαρτίου 2025 09:49 Βλέπω/Ακούω

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Αύξηση προϋπολογισμού για δύο σημαντικά έργα οδικών υποδομών

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ανακοινώνει την αύξηση του προϋπολογισμού δύο σημαντικών έργων οδικών υποδομών, ενισχύοντας τη λειτουργικότητα και την ασφάλεια του οδικού δικτύου των νησιών μας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο 2021-2027».
Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η αύξηση του προϋπολογισμού του έργου «Οδικός Άξονας Καλλονής - Πέτρας (Α' Φάση)» κατά 5.150.000 ευρώ, καθώς και η τροποποίηση της Πράξης «Παράκαμψη Δρόμου Πυθαγορείου - Χώρας Ν. Σάμου (Β' Φάση)», με επιπλέον χρηματοδότηση 1.500.000 ευρώ.
Οι προσαρμογές αυτές κρίθηκαν αναγκαίες για την κάλυψη απαιτούμενων τεχνικών βελτιώσεων.
Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, δήλωσε:

"Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συνεχίζει να επενδύει σε μεγάλα έργα υποδομών, διασφαλίζοντας τη χρηματοδότηση και επιταχύνοντας την υλοποίησή τους. Οι αυξήσεις των προϋπολογισμών αυτών ήταν απαραίτητες ώστε να ενσωματωθούν κρίσιμες βελτιώσεις και να παραδώσουμε στους πολίτες σύγχρονες και ασφαλείς οδικές συνδέσεις. Τα έργα αυτά αποτελούν καταλύτη για την πρόοδο της Λέσβου και της Σάμου, ενώ η σταθερή στήριξη της Κυβέρνησης και η αξιοποίηση ευρωπαϊκών και εθνικών πόρων δεν περιορίζονται μόνο σε αυτές τις παρεμβάσεις, αλλά εντάσσονται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό που ενισχύει τις υποδομές και δημιουργεί νέες αναπτυξιακές προοπτικές για τα νησιά μας".
Ο Αντιπεριφερειάρχης ΕΣΠΑ & Προγραμματισμού, Στρατής Κυρατζής, ανέφερε:

"Η αναβάθμιση των οδικών υποδομών αποτελεί προτεραιότητα της Περιφέρειάς μας, καθώς συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη, την προσβασιμότητα και την ασφάλεια των πολιτών. Με τις αυξήσεις προϋπολογισμού, διασφαλίζουμε την ολοκλήρωση δύο σημαντικών έργων για τη Λέσβο και τη Σάμο, εξασφαλίζοντας υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και λειτουργικότητας. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με συνέπεια για την απορρόφηση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών πόρων προς όφελος των νησιωτών μας, με την Κυβέρνηση να παραμένει αρωγός στις προσπάθειές μας για την έγκαιρη ολοκλήρωση κρίσιμων υποδομών που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και ενισχύουν τη δυναμική της Περιφέρειας".

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 23.09.2026

Επαναληπτικές Πανελλαδικές 2026: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των ΓΕΛ

Ανακοινώθηκαν σήμερα οι βαθμολογίες των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ 2026 στα μαθήματα Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού. Οι υποψήφιοι μπορούν να δουν τις επιδόσεις τους ηλεκτρονικά στ

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 23.09.2026

ΠΑΣΟΚ: Μετά το «Μητσοτάκης ή χάος», σήμερα μας προέκυψε το δίλημμα «Τσίπρας ή χάος»

Μετά το «Μητσοτάκης ή χάος», σήμερα μας προέκυψε το δίλημμα «Τσίπρας ή χάος» με περισσή αλαζονεία και αυτοθαυμασμό από έναν πολιτικό που ηττήθηκε ως Πρωθυπουργός και ως αρχηγός

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 23.09.2026

Από τον ΜΥΗΣ Αγυιάς στις «μπαταρίες νερού» του μέλλοντος: Σχεδόν έναν αιώνα καινοτομίας

Με χαρά υποδεχτήκαμε στον ΜΥΗΣ ΑΓΥΙΑ της ερευνητική ομάδα του έργου HYDROMINE και τον καθηγητή κα Μιχάλη Γαλετάκη του Τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης. Το 1929, στα Χανιά, ένα