Image
Δευτέρα 17 Μαρτίου 2025 19:01 Εκτός Ελλάδος

Ο Τραμπ απειλεί το Ιράν: «Κάθε επίθεση των Χούθι θα θεωρείται δική σας»

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι το Ιράν θα καταστεί υπεύθυνο και θα βρεθεί μπροστά σε «ολέθριες» συνέπειες για οποιεσδήποτε περαιτέρω επιθέσεις από τους Χούθι της Υεμένης.

«Κάθε πυροβολισμός από τους Χούθι θα θεωρείται, από εδώ και στο εξής, ως πυροβολισμός από τα όπλα και την ηγεσία του ΙΡΑΝ, και το ΙΡΑΝ θα θεωρηθεί υπεύθυνο και θα υποστεί τις συνέπειες, και αυτές οι συνέπειες θα είναι ολέθριες!», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Truth Social.

Ο Τραμπ διέταξε το Σάββατο να εξαπολυθούν μαζικά αεροπορικά πλήγματα σε διάφορες επαρχίες της Υεμένης, ανάμεσά τους αυτή που περιβάλλει τη Σανάα, όπως και στη Σαάντα, οχυρό των Χούθι στον απώτερο βορρά της εμπόλεμης χώρας.

Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν σιίτες αντάρτες ανακοίνωσαν ότι επιτέθηκαν χθες κατά του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Harry Truman στην Ερυθρά Θάλασσα και δήλωσαν ότι θα πλήττουν τα αμερικανικά εμπορικά πλοία σε απάντηση των αμερικανικών επιθέσεων κατά τις οποίες, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, σκοτώθηκαν πολλά ηγετικά στελέχη των ανταρτών.

Πηγή: newsbeast.gr


Post
Εκτός Ελλάδος Δευτέρα 14.07.2025

Ινδονησία: Σεισμός 6,7 Ρίχτερ στον «Δακτύλιο της Φωτιάς», ανοιχτά των Μολούκων – Δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι

Σεισμός μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στα ανοιχτά των νήσων Τανιμπάρ, ένα σύμπλεγμα νησιών στην Ινδονησία, που ανήκουν στην επαρχία των Νήσων Μολούκων, ανακοίνωσε η γεωφυσι

Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 13.07.2025

Λιβύη: Αμφισβητεί ευθέως τη μέση γραμμή που έχει ορίσει η Ελλάδα με Ρηματική Διακοίνωση στον ΟΗΕ

Η Λιβύη, με Ρηματική Διακοίνωση που απέστειλε στον ΟΗΕ, αμφισβητεί επίσημα για πρώτη φορά τη μέση γραμμή που έχει ορίσει η Ελλάδα, βάσει της οποίας έχουν καθοριστεί τα Οικόπεδα δυτικά και νότια της Κρ

Post
Εκτός Ελλάδος Σάββατο 12.07.2025

Ε.Ε.: Πώς αντέδρασαν οι Ευρωπαϊκές δυνάμεις στους δασμόυς του Τράμπ - Η στάση των Βρυξελλών

Η απειλή του Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή δασμών 30% σε προϊόντα από την Ευρωπαϊκή Ένωση από την 1η Αυγούστου προκάλεσε άμεσες αντιδράσεις στην Ευρώπη, με Ευρωπαίους αξιωματούχος να κάνουν λόγο για διαπ