Image
Πέμπτη 13 Μαρτίου 2025 14:52 Βλέπω/Ακούω

Ενοχή ζήτησε η εισαγγελέας για το Μάτι σε 12 από τους 21 κατηγορουμένους

Την ενοχή 12 από τους 21 κατηγορουμένους πρότεινε η εισαγγελέας του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου που εκδικάζει την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 104 ανθρώπους και προκάλεσε σοβαρούς τραυματισμούς σε δεκάδες.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας Σταματία Περιμένη εισηγήθηκε την ενοχή οκτώ υψηλόβαθμων στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας – μεταξύ αυτών των Ματθαιόπουλου και Τερζούδη – καθώς και της τότε περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη, αλλά και του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, στην αυλή του οποίου ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 01.09.2026

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου – Σε επιφυλακή 19 περιοχές της χώρας

Αυξημένη προσοχή απαιτείται και αύριο, Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, καθώς σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αρκετές περιοχές της χώρας θα βρίσκο

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 01.09.2026

Άνοιξε η πλατφόρμα αιτήσεων για τις ΣΑΕΚ του Υπουργείου Παιδείας

Από σήμερα, Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου 2026, τίθεται σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων επιλογής και εγγραφής καταρτιζόμενων στις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ)

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 01.09.2026

Ελένη Βατσινά: Η κυβέρνηση αφήνει την αμπελουργία του Ηρακλείου να σβήσει

Με ερώτησή της προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ελένη Βατσινά φέρνει στη Βουλή την κραυγή αγωνίας των αμπελουργών, οι οποίοι βλέπουν το