Image
Πέμπτη 13 Μαρτίου 2025 13:03 Βλέπω/Ακούω

10η Συνάντηση της HER-autism στον Κοινωνικός Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού

 Το Σάββατο 15 Μαρτίου 2025, ώρες 18:00-20:00, η ΟΜΑΔΑ ΓΟΝΕΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ συναντιέται για 10η φορά στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού (Αίθουσα Σεμιναρίων), όπου φιλοξενούνται όλες οι διά ζώσης συναντήσεις της εθελοντικής κίνησης πολιτών. Το κάλεσμα είναι ανοιχτό σε όλους/όλες (γνώριμα και δυνητικά νέα μέλη).

Η HER-autism είναι ένωση φυσικών προσώπων, απαρτίζεται από άτομα στο ευρύ φάσμα του αυτισμού, στενά συγγενικά τους πρόσωπα, φροντιστές, ειδικούς, ανιδιοτελείς συνοδοιπόρους και υποστηρικτές με ενσυναίσθηση. Η ομάδα HER-autism είναι ελεύθερη, μια ξεχωριστή προσέγγιση της κοινωνίας των πολιτών, με ακομματικό – αταξικό πρόσημο, η οποία εστιάζει αποκλειστικά στην αναπηρία, τον αυτισμό ειδικότερα, και εκ πεποιθήσεως δεν διαχειρίζεται χρήματα.

Σκοπός των διά ζώσης ανοιχτών συναντήσεων —πέραν της καθημερινής επαφής στον ψηφιακό κόσμο— είναι το μοίρασμα προσωπικών εμπειριών σε συνάρτηση με το φάσμα του αυτισμού και η ενδυνάμωση των μελών της με την καίρια συμμετοχή εθελοντών ειδικών και έμπειρων γονιών με παιδιά στο φάσμα, οι ενημερώσεις σε ό,τι έχει να κάνει με τον αυτισμό και ο από κοινού σχεδιασμός των επικείμενων δράσεων και της έμπρακτης ανθρωπιστικής συμβολής της HER-autism, είτε ως αυτόνομες πρωτοβουλίες είτε συνεργατικά με συναφείς και θεσμικούς φορείς.

Το δίκτυο υποστηρικτών της HER-autism έχει εξακτινωθεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, πέρα από τα όρια της Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης όπου είναι η βάση της HER-autism, και φτάνει μέχρι τις Βρυξέλλες, σε συνεργασία με τους ανθρώπους του διεθνούς Συλλόγου “Autism-Europe” και τους εθελοντές της ομάδας “European Disability Card”. Πρόσφατα, ζητήθηκε από μη ελληνόγλωσσους φίλους της HER-autism στο εξωτερικό ένα σύντομο σημείωμα με τα πεπραγμένα της ομάδας στην αγγλική γλώσσα, το οποίο παρατίθεται με υπερσύνδεσμο εδώ.

Όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί
Περισσότερα χαμόγελα και λιγότερο άγχος στις ζωές μας. Ελάτε!

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για την 10η συνάντηση της HER-autism
Ημερομηνία: Σάββατο 15 Μαρτίου 2025
Διάρκεια: από τις 18:00 έως τις 20:00

Απευθύνεται: σε νευροδιαφορετικούς και νευροτυπικούς

Τοποθεσία: ΚΕΝΤΡΟ Ηρακλείου Κρήτης - Κοινωνικός Χώρος των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, Αίθουσα Σεμιναρίων (είσοδος από τον πεζόδρομο, Κοσμά Ζώτου)

Είσοδος ελεύθερη*

*Όπως σε όλες τις δράσεις/εκδηλώσεις που φιλοξενούνται στον Κοινωνικό Χώρο, η είσοδος είναι ελεύθερη. Η προαιρετική συνεισφορά σε συσκευασμένα τρόφιμα και είδη παντοπωλείου, για την ενίσχυση της δράσης των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών (Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο – Φαγητό με την Αγάπη μας) των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού, που στηρίζουν άτομα και οικογένειες σε οικονομική δυσπραγία και αποκλεισμό, είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη.

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 29.05.2026

Ξεκίνησαν οι Πανελλήνιες 2026: Ανακοινώθηκαν τα θέματα που έπεσαν στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Στο ξεκίνημα της φετινής εξεταστικής περιόδου, χιλιάδες μαθητές των Γενικών Λυκείων πέρασαν σήμερα, Παρασκευή 29 Μαΐου 2026, το κατώφλι των εξεταστικών κέντρων για την πρώτη δοκιμασία των Πανελλαδικών

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 29.05.2026

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα 29/5/26

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο Αιγαίο, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 28.05.2026

Κύκλωμα 4 αλλοδαπών στο Ηράκλειο και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Σητεία

Κύκλωμα, το οποίο δραστηριοποιούταν τον τελευταίο χρόνο με αντικείμενο την παράνομη μεταφορά μεταναστών από την Τουρκία στην Σητεία, κατόπιν συνεργασίας και ανταλλαγής πληροφοριών της ΕΥΠ με την Διεύθ