Image
Πέμπτη 13 Μαρτίου 2025 12:52 Πολιτική

Αρναούτογλου προς Επίτροπο Χάνσεν: Οι αγρότες δεν ζουν με ευχολόγια (vid)

Οι αγρότες δεν ζουν με ευχολόγια – οι υποσχέσεις δεν γεμίζουν τα σιλό, δεν ποτίζουν τα χωράφια, δεν κρατούν τους νέους στη γη τους. Πάρτε αποφάσεις τώρα.
Σαφή και ηχηρή τοποθέτηση υπέρ των αγροτών έκανε ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σάκης Αρναούτογλου, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα «Ένα όραμα για τη γεωργία και τα τρόφιμα» παρουσία του αρμόδιου Επιτρόπου Γεωργίας Christophe Hansen.
Ο κ. Αρναούτογλου κατέστησε σαφές ότι χωρίς δίκαιες τιμές, θεμιτό ανταγωνισμό και στήριξη των μικρών και μεσαίων παραγωγών, η ευρωπαϊκή γεωργία δεν μπορεί να είναι βιώσιμη.
«Πώς μπορούμε να μιλάμε για βιώσιμη γεωργία, όταν οι αγρότες είναι οι μόνοι που δεν μπορούν να ζήσουν από τη δουλειά τους; Οι αλυσίδες λιανικής και οι μεσάζοντες αποκομίζουν τα κέρδη, ενώ οι παραγωγοί πωλούν κάτω του κόστους παραγωγής. Η Κομισιόν οφείλει να παρέμβει με μηχανισμούς που θα διασφαλίζουν δίκαιες τιμές για όλους», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ έθεσε επίσης το ζήτημα της ανανέωσης των γενεών στον αγροτικό τομέα, επισημαίνοντας ότι, αν η Ευρώπη θέλει γεωργία με μέλλον, πρέπει να επενδύσει σε αυτήν σήμερα.
«Ποιος νέος θα επιλέξει να γίνει αγρότης όταν η πρόσβαση στη γη και στη χρηματοδότηση γίνεται όλο και πιο δύσκολη; Χρειάζεται ένα πραγματικά φιλόδοξο πρόγραμμα για τη νέα γενιά αγροτών, με σαφή χρηματοδότηση και ουσιαστικά κίνητρα», υπογράμμισε.
Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του, ο κ. Αρναούτογλου έστειλε σαφές μήνυμα προς τον Επίτροπο Χάνσεν και την Κομισιόν:
«Οι αγρότες δεν ζουν με ευχολόγια – οι υποσχέσεις δεν γεμίζουν τα σιλό, δεν ποτίζουν τα χωράφια, δεν κρατούν τους νέους στη γη τους. Πάρτε αποφάσεις τώρα.»

Παρακολουθήστε την ομιλία του ευρωβουλευτή

https://youtu.be/fo_gr2T1vu4



Post
Πολιτική Πέμπτη 16.04.2026

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Την Παρασκευή 24 Απριλίου ανοίγουν οι αιτήσεις για τις “Νταντάδες της Γειτονιάς”

Στο άνοιγμα των αιτήσεων για τις «Νταντάδες της Γειτονιάς» την Παρασκευή 24 Απριλίου 2026, αλλά και στο πρόγραμμα ψηφιακής ενδυνάμωσης στο οποίο συμμετέχουν ήδη 6.500 ηλικιωμένοι και άτομα

Post
Πολιτική Πέμπτη 16.04.2026

Χάρης Μαμουλάκης: Η τέχνη της απάτης, με ντοκουμέντα

Καυτηριάζοντας την ειρωνική, αλλά και αλαζονική στάση του νέου Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μακάριου Λαζαρίδη, ο οποίος σε τηλεοπτική συνέντευξη δήλωσε χωρίς ντροπή ότι επιλέχθηκε στην θέση του ειδι

Post
Πολιτική Τετάρτη 15.04.2026

Μετάβαση Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ν. Δένδια στην Πρίστινα

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί αύριο, Πέμπτη 16 Απριλίου 2026, στην Πρίστινα. Ο κ. Υπουργός θα επισκεφθεί την έδρα της Ελληνικής Δύναμης Κοσσυφοπεδίου (ΕΛΔΥΚΟ) στις εγκαταστά