Image
Πέμπτη 13 Μαρτίου 2025 12:52 Πολιτική

Αρναούτογλου προς Επίτροπο Χάνσεν: Οι αγρότες δεν ζουν με ευχολόγια (vid)

Οι αγρότες δεν ζουν με ευχολόγια – οι υποσχέσεις δεν γεμίζουν τα σιλό, δεν ποτίζουν τα χωράφια, δεν κρατούν τους νέους στη γη τους. Πάρτε αποφάσεις τώρα.
Σαφή και ηχηρή τοποθέτηση υπέρ των αγροτών έκανε ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σάκης Αρναούτογλου, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα «Ένα όραμα για τη γεωργία και τα τρόφιμα» παρουσία του αρμόδιου Επιτρόπου Γεωργίας Christophe Hansen.
Ο κ. Αρναούτογλου κατέστησε σαφές ότι χωρίς δίκαιες τιμές, θεμιτό ανταγωνισμό και στήριξη των μικρών και μεσαίων παραγωγών, η ευρωπαϊκή γεωργία δεν μπορεί να είναι βιώσιμη.
«Πώς μπορούμε να μιλάμε για βιώσιμη γεωργία, όταν οι αγρότες είναι οι μόνοι που δεν μπορούν να ζήσουν από τη δουλειά τους; Οι αλυσίδες λιανικής και οι μεσάζοντες αποκομίζουν τα κέρδη, ενώ οι παραγωγοί πωλούν κάτω του κόστους παραγωγής. Η Κομισιόν οφείλει να παρέμβει με μηχανισμούς που θα διασφαλίζουν δίκαιες τιμές για όλους», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ έθεσε επίσης το ζήτημα της ανανέωσης των γενεών στον αγροτικό τομέα, επισημαίνοντας ότι, αν η Ευρώπη θέλει γεωργία με μέλλον, πρέπει να επενδύσει σε αυτήν σήμερα.
«Ποιος νέος θα επιλέξει να γίνει αγρότης όταν η πρόσβαση στη γη και στη χρηματοδότηση γίνεται όλο και πιο δύσκολη; Χρειάζεται ένα πραγματικά φιλόδοξο πρόγραμμα για τη νέα γενιά αγροτών, με σαφή χρηματοδότηση και ουσιαστικά κίνητρα», υπογράμμισε.
Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του, ο κ. Αρναούτογλου έστειλε σαφές μήνυμα προς τον Επίτροπο Χάνσεν και την Κομισιόν:
«Οι αγρότες δεν ζουν με ευχολόγια – οι υποσχέσεις δεν γεμίζουν τα σιλό, δεν ποτίζουν τα χωράφια, δεν κρατούν τους νέους στη γη τους. Πάρτε αποφάσεις τώρα.»

Παρακολουθήστε την ομιλία του ευρωβουλευτή

https://youtu.be/fo_gr2T1vu4



Post
Πολιτική Σάββατο 15.11.2025

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Λύση για χιλιάδες φοιτητές και πολίτες της Θεσσαλονίκης η έναρξη λειτουργίας του Δυτικού Προαστιακού»

«Μπροστά από το χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει ο Πρωθυπουργός, ξεκινά την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου η νέα σύνδεση του Προαστιακού από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης προς τη Σίνδο. Πρόκειται για

Post
Πολιτική Παρασκευή 14.11.2025

Απάντηση του Πρωθυπουργού σε επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού (vid)

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κύριε Πρόεδρε, καταρχάς να σας συγχαρώ για την εφαρμογή του περιορισμού του χρόνου για όλους τους ομιλητές. Νομίζω ότι στέλνουμε ένα πολύ θετικό μήνυμα αυτοπειθαρχίας, ει

Post
Πολιτική Παρασκευή 14.11.2025

Χαιρετισμός ΥΦΕΘΑ Θανάση Δαβάκη στην Διημερίδα με θέμα «ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ 2025»

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2025, χαιρετισμό σε Διημερίδα με θέμα «ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ 2025» που διοργανώθηκε από τη Διακλαδική