Image
Πέμπτη 13 Μαρτίου 2025 12:47 Βλέπω/Ακούω

Τις προτάσεις του για το Ολοκληρωμένο Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης της Κρήτης παρουσίασε ο Δήμαρχος Χερσονήσου

 Την ανάγκη για την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης της Κρήτης, αλλά και την δημιουργία ενός Αναπτυξιακού Οργανισμού με εμβέλεια Κρήτης, παρουσίασε στο πλαίσιο της 1ης Αναπτυξιακής Διάσκεψης Κρήτης, που διοργανώνεται από το American-Hellenic Chamber of Commerce και την Επιτροπή Κρήτης, ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης. Στο πλαίσιο της εισήγησής του, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα στήριξης πολλών διαφορετικών οικονομικών τομέων και στη διαμόρφωση ενός αναπτυξιακού πλαισίου που θα αναχαιτίζει, το ασφυκτικό, χρονοβόρο και απαγορευτικό θεσμικό πλαίσιο προσέλκυσης νέων επενδύσεων στην Κρήτη.

«Το Κράτος οφείλει να αναδιπλωθεί, να παρακολουθήσει, να αντιδράσει και να συνδράμει στην προσέλκυση νέων επενδύσεων στο νησί, ειδικότερα με αφορμή την δημιουργία του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Κρήτης (ΝΔΑΚ) στο Καστέλι, από την οποία υπάρχει προσδοκία για εξυπηρέτηση 17 εκατομμυρίων πολιτών ανά έτος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δοξαστάκης για να προσθέσει:

«Είναι αναγκαίο να υπηρετήσουμε και να στηρίξουμε νέους οικονομικούς τομείς. Να διαμορφώσουμε ένα νέο και κατάλληλο επενδυτικό τοπίο και να προχωρήσουμε σε ένα πρόγραμμα χαμηλότοκων δανείων μέσα από ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα έχει ως βάση και θεμέλιο, την ισότητα των ευκαιριών, την κοινωνική δικαιοσύνη και τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες που θα υλοποιούνται με βάση την βιωσιμότητα και την προστασία του περιβάλλοντος».

Ο κ. Δοξαστάκης επισήμανε επίσης ότι η ανάπτυξη στην Κρήτη μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την συνεργασία των τοπικών κοινωνιών, αλλά και την αξιοποίηση του κατάλληλα καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού και των επιστημονικών ιδρυμάτων της Κρήτης.

«Θεωρώ ότι αυτό που πρέπει να επιδιώξουμε και να υπηρετήσουμε, είναι η συμμετοχή όλων των πολιτών στην συνολικότερη αναπτυξιακή προσπάθεια και η αξιοποίηση του άριστα εκπαιδευμένου προσωπικού μας, των καταρτισμένων επιστημόνων μας, αλλά και της επιστημοσύνης των επιστημονικών μας ιδρυμάτων» υποστήριξε ο κ. Δοξαστάκης, επισημαίνοντας παράλληλα τις ελλείψεις που υπάρχουν στην Κρήτη και ειδικότερα στον Τουρισμό.

«Στον τουρισμό, όπου είμαι ο δήμαρχος του μεγαλύτερου τουριστικού δήμου της χώρας, με τις 200.000 τουριστικές κλίνες είναι εμφανής η ανισότητα των κρατικών βασικών υποδομών για να υπηρετήσουμε αυτή την ανάπτυξη» τόνισε ο Δήμαρχος Χερσονήσου κάνοντας σαφές πως στην Κρήτη προελαύνει ο ιδιωτικός τομέας κι ακολουθούν με πολύ αργά βήματα το Κράτος, η Δημόσια Διοίκηση κι η συμπαράσταση προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Δοξαστάκης αναφέρθηκε ακόμα στην ανάγκη οργάνωσης και διαχείρισης των φυσικών πόρων και ειδικότερα των υδατικών πόρων, για να επισημάνει ότι το μοναδικό κρητικό τοπίο, ο φυσικός πλούτος και η βιοποικιλότητα της Κρήτης είναι χαρακτηριστικά τα οποία οφείλουν να αναδειχθούν στο πλαίσιο της συνολικότερης ανάδειξης του νησιού.

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 10.08.2026

Red Code σε 7 περιοχές – Συναγερμός για φωτιές με ισχυρούς βοριάδες

Σε κατάσταση κινητοποίησης (Red Code) βρίσκονται σήμερα, Δευτέρα 10 Αυγούστου, επτά περιοχές της χώρας, καθώς οι ισχυροί βοριάδες, με ριπές έως και 9 μποφόρ, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, α

Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 09.08.2026

Δύο νέοι Αντιπεριφερειάρχες ορίστηκαν στην Αττική από τον Νίκο Χαρδαλιά

Ο Χρήστος Θεοδωρόπουλος αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο Θεσμών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και ο Λευτέρης Κοσμόπουλος αυτό των Μητροπολιτικών Υποδομών και Δικτύων. Στον ορισμό δύο νέων Θ

Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 09.08.2026

Πότε η άδεια οδήγησης αυτοκινήτου ισχύει και για οδήγηση μοτοσικλέτας

Με διάταξη του νόμου 4784/2021 η άδεια οδήγησης αυτοκινήτου ισχύει και για οδήγηση μοτοσικλέτας με προϋποθέσεις που ορίζονται αναλυτικά. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο 4784/2021, κάθ