Image
Τετάρτη 12 Μαρτίου 2025 10:49 Πολιτική

Συνάντηση του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτη Φάμελλου με τον εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Ένωσης Συρίας-PYD στην Ελλάδα, Ιμπραχέμ Μουσλέμ

Με τον εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Ένωσης Συρίας-PYD στην Ελλάδα, Ιμπραχέμ Μουσλέμ, συναντήθηκε την Τρίτη 11/03 ο Σωκράτης Φάμελλος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά τη συνάντηση προχώρησε στην εξής δήλωση:

«Είχαμε τη δυνατότητα να ενημερωθούμε για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη Συρία και για τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο Συριακός λαός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ήδη επισημάνει ότι η ανάδειξη ακραίων δυνάμεων μετά το αυταρχικό καθεστώς του Άσαντ, δεν δίνει εχέγγυα ούτε στη δημοκρατική ομαλότητα που χρειάζεται η χώρα, ούτε στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, όπως δυστυχώς αποδεικνύεται περίτρανα από τις θηριωδίες που διεξάγονται τις τελευταίες ημέρες.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Συριακό λαό και τονίζουμε την ανάγκη της άμεσης κατάπαυσης τους πυρός.

Στη Συρία πρέπει να επικρατήσουν η Ειρήνη και η Δημοκρατία, να υπάρξει απόλυτος σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και ειδικά στα δικαιώματα των γυναικών, να υποστηριχθούν οι εθνοτικές και θρησκευτικές μειονότητες, να θεμελιωθεί δημοκρατικό Σύνταγμα και να λειτουργήσει το αποκεντρωμένο κράτος.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει υποχρέωση να πάρει πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Είναι πιο επίκαιρη από ποτέ η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη σύγκληση διάσκεψης των κρατών της ΕΕ και της Ανατολικής Μεσογείου».

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης η βουλεύτρια Δυτικού τομέα της Β´ Αθηνών και τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ρένα Δούρου, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και υπεύθυνος του γραφείου Ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πάνος Τριγάζης και ο νομικός σύμβουλος της Δημοκρατικής Ένωσης Συρίας-PYD στην Ελλάδα, Ευστράτιος Νικολούδης.

Post
Πολιτική Παρασκευή 28.08.2026

Στάδιο Ελευθερίας: Πότε θα επιστρέψουν οι αθλητές στη φυσική τους έδρα;

Την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να ολοκληρωθεί χωρίς νέα καθυστέρηση το έργο αντικατάστασης του ελαστικού συνθετικού τάπητα στο Στάδιο Ελευθερίας του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου

Post
Πολιτική Παρασκευή 28.08.2026

Ελένη Βατσινά: «Ο Τουρισμός της Κρήτης χρειάζεται εργαζόμενους» - Ερώτηση της βουλευτή Ηρακλείου για τη διοχέτευση των ανέργων στον Τουρισμό

Την ανάγκη να αντιμετωπιστεί με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο η έλλειψη εργατικού δυναμικού στον Τουρισμό, αξιοποιώντας πρώτα το διαθέσιμο ανθρώπινο δυναμικό της Κρήτης, αναδεικνύει η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑ

Post
Πολιτική Παρασκευή 28.08.2026

Η κατάργηση των Τοπικών Διοικητικών Επιτροπών του ΕΦΚΑ, στη Βουλή από τον Χάρη Μαμουλάκη

Στη Βουλή φέρνει ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης την κατάργηση 120 Τοπικών Διοικητικών Επιτροπών του ΕΦΚΑ, καταθέτοντας ως Αναφορά προς την Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Πολιτικ