Image
Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2025 01:37 Βλέπω/Ακούω

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα 28/2/25

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη (κυρίως τη δυτική και νότια) και στα Δωδεκάνησα. Ύφεση των ισχυρών φαινομένων στις ανωτέρω περιοχές αναμένεται από το πρωί.
Στα βόρεια και το Αιγαίο νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι το πρωί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη (κυρίως τη δυτική και νότια) και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, τοπικά 6 μποφόρ, γρήγορα στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει σχεδόν σε όλη τη χώρα τους 15 με 17 και τοπικά στα νότια ηπειρωτικά τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά:

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη (κυρίως τη δυτική και νότια) και στα Δωδεκάνησα. Ύφεση των ισχυρών φαινομένων στις ανωτέρω περιοχές αναμένεται από το πρωί.

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Στα βόρεια και το Αιγαίο νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι το πρωί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη (κυρίως τη δυτική και νότια) και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, τοπικά 6 μποφόρ, γρήγορα στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει σχεδόν σε όλη τη χώρα τους 15 με 17 και τοπικά στα νότια ηπειρωτικά τους 18 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Άστατος, με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα και από τις προμεσημβρινές ώρες πιθανόν και στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στη Θράκη βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 13 με 15 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Άστατος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες έως το το απόγευμα.
Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 5 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 και τοπικά στα νότια 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Άστατος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί έως 3 και στα ανατολικά βορείων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 με 17 και τοπικά στα νότια 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην Κρήτη (κυρίως τη δυτική και νότια). Ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το πρωί.
Ανεμοι: Αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά.Ύφεση αναμένεται από το πρωί.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έως 6, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε βόρειους βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 και τοπικά στα νότια έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Άστατος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά τμήματα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στις Σποράδες βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Άστατος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Άστατος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες,κυρίως στα γύρω ορεινά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 με 15 βαθμούς Κελσίου.


Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 28.02.2025

Σαν σήμερα, ο χρόνος σταμάτησε στα Τέμπη. Όνειρα διαλύθηκαν μέσα σε μια πύρινη κόλαση

Ήταν 28 Φεβρουαρίου του 2023 όταν η Ελλάδα συγκλονίστηκε: Η επιβατική αμαξοστοιχία Intercity 62, που εκτελούσε το βραδινό δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, με περίπου 350 επιβαίνοντες συγκρούστηκε

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 28.02.2025

Πάτρα: Σεισμική δόνηση με επίκεντρο κοντά στο Αντίρριο

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή, περίπου στις 7:00 το πρωί, στην Πάτρα και σε άλλες περιοχές, τόσο της Αχαΐας, όσο και της Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτο

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 28.02.2025

Ποια ονόματα γιορτάζουν σήμερα 28/2

Σήμερα, 28 Φεβρουαρίου 2025 οι Άγιοι που τιμούνται από την Ορθόδοξη Εκκλησία είναι: Οι Οσίες Μαράνα η Μαριάννα και Κύρα Η Αγία Κυράννα (ή Κυρήνη) η Νεομάρτυς Ο Όσιος Βασίλειος ο Ομολογητής συναθλ