Image
Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2025 15:17 Κρητική διατροφή

13ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία για το 13ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market.
Την προσεχή Παρασκευή 28/2/2025 λήγει η προθεσμία για ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή στο κορυφαίο, για τα ελληνικά δεδομένα, επιχειρηματικό γεγονός, που φέρνει σε απευθείας διαπραγματεύσεις παραγωγούς /μεταποιητές αγροτικών προϊόντων και βιοτέχνες με εκπροσώπους ξενοδοχείων και δικτύων διανομής, ώστε να συζητήσουν την μεταξύ τους συνεργασία.
Τις επιτυχημένες αυτές δια ζώσης επιχειρηματικές συναντήσεις διοργανώνουν για άλλη μια φορά τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης και απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους επιχειρηματίες να δηλώσουν συμμετοχή, καθώς θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να συναντήσουν σε έναν καλά οργανωμένο χώρο, υποψήφιους συνεργάτες, τους οποίους είναι αδύνατο να συναντήσουν σε μία ημέρα, υπό άλλες συνθήκες.
Το 13ο Παγκρήτιο Forum θα διεξαχθεί το Σάββατο 22 Μαρτίου 2025 στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ (ΔΕΚΚ) στις Γούρνες Ηρακλείου με συμμετοχές απ’ όλη την Κρήτη. Θα περιλαμβάνει συναντήσεις για τη διάθεση φρέσκων και μεταποιημένων κρητικών αγροτικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και στην τοπική αγορά, μέσω των δικτύων διανομής – super market, καθώς και συναντήσεις με βιοτέχνες, μεταποιητές και άλλων προϊόντων που σχετίζονται με τον τουρισμό (πχ είδη συσκευασίας, καθαριστικά, εξοπλισμός κλπ), ώστε να δοθεί η ευκαιρία επέκτασης της συνεργασίας και με άλλους τομείς της τοπικής οικονομίας, πλην του αγροδιατροφικού.
Η πρωτοβουλία αυτή, έχει στόχο να βοηθήσει τη συνεργασία ξενοδόχων και αγροτών, επαγγελματιών, βιοτεχνών, μεταποιητών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των Κρητικών ξενοδοχείων και της ευρύτερης τοπικής αγοράς από την ντόπια αγροτική παραγωγή – δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν τα γνήσια προϊόντα της Κρητικής διατροφής – αλλά και να στηριχθεί η συναφής με τον τουρισμό επαγγελματική /βιοτεχνική δραστηριότητα.
Το 13ο Παγκρήτιο Forum διοργανώνεται σε συνεργασία με τις Ενώσεις Ξενοδόχων Κρήτης και τον Παγκρήτιο Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων, με τη στήριξη και υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και της Περιφέρειας Κρήτης.
Το εγχείρημα έχει στεφθεί με μεγάλη επιτυχία κατά τα 12 προηγούμενα χρόνια, έχει βραβευθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αποτελεί πλέον θεσμό για την τοπική αγορά, καθώς έχει δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς ξενοδόχους να προμηθευτούν τοπικά προϊόντα απ’ ευθείας από τους παραγωγούς, χτίζοντας μια
οικονομική συνεργασία με πολλαπλά οφέλη για τις δύο πλευρές.
Το Παγκρήτιο Forum - το οποίο ξεκίνησε το 2012 με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου - περιλαμβάνει ολιγόλεπτες συναντήσεις εκπροσώπων των ξενοδοχείων και των δικτύων διανομής με αγρότες, κτηνοτρόφους, μεταποιητές, επαγγελματίες, βιοτέχνες κλπ σε προκαθορισμένα ραντεβού, αλλά και προβολή προϊόντων σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες.
Η συμμετοχή στο 13ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ Forum είναι ΔΩΡΕΑΝ, αλλά απαιτείται η δήλωση συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2025 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://aitiseis.ebeh.gr/pagkritio-forum συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα.
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται, στα Επιμελητήρια Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνης και Λασιθίου, ανάλογα με την Περιφερειακή Ενότητα στην οποία ανήκουν.
Για την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, στα παρακάτω τηλέφωνα, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκουν:
• Ξενοδόχοι & Εκπρόσωποι Δικτύων Διανομής – Κρασονικολάκη Ελίνα, τηλ: 2810 247047, e-mail:forum@ebeh.gr.
• Παραγωγοί & Βιοτέχνες – Λαζανάκη Στέλλα, τηλ:2810 247039, e-mail: forum@ebeh.gr
Υπεύθυνη του Παγκρήτιου Forum για όλη την Κρήτη: Λένα Στεφανουδάκη – Επιμελητήριο Ηρακλείου τηλ: 2810 247034. e-mail stefanoudaki@ebeh.gr .

Post
Κρητική διατροφή Δευτέρα 08.12.2025

Η ελληνική σαλάτα που ψηφίστηκε ως η καλύτερη του κόσμου – Και δεν είναι η χωριάτικη

Η διάκριση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τη δυναμική της ελληνικής κουζίνας, η οποία συνεχίζει να ξεχωρίζει μέσα από την αυθεντικότητα και την ποιότητα των πρώτων υλών της. Ο ντάκος κατάφερε να ξεπεράσ

Post
Κρητική διατροφή Δευτέρα 08.12.2025

Taste Atlas: Το ελληνικό πιάτο που «εκτόξευσε» την ελληνική κουζίνα στη 2η θέση παγκοσμίως

Τη νέα παγκόσμια κατάταξη για τις καλύτερες κουζίνες του 2025-26 δημοσίευσε το Taste Atlas, με την Ελλάδα να κατακτά τη 2η θέση παγκοσμίως, συγκεντρώνοντας 4,60 βαθμούς και επιβεβαιώνοντας τη σταθερή

Post
Κρητική διατροφή Σάββατο 06.12.2025

Taste Atlas: Χάσαμε την πρώτη θέση στις «100 καλύτερες κουζίνες του κόσμου» – Ποια χώρα μας πέρασε

Αλλαγές σημειώθηκαν φέτος στην κορυφή της λίστας «100 Best Cuisines in the World» του Taste Atlas, με την Ελλάδα να παραχωρεί την πρώτη θέση που κατείχε πέρσι. Στα βραβεία 24/25 η Ελληνική