Image
Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2025 11:11 Πολιτική

Χρήστος Στυλιανίδης: «Πρέπει να συνεχίσουμε να προστατεύουμε τον ναυτιλιακό τομέα μέσω ενισχυμένης διεθνούς συνεργασίας»

 Στη σημασία και στην ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας των ρυθμιστικών φορέων και ηγετών της ναυτιλιακής βιομηχανίας για μια ασφαλή και βιώσιμη ναυτιλιακή δραστηριότητα, εστίασε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, στην ομιλία που απηύθυνε στο ναυτιλιακό συνέδριο της Isalos.net, το οποίο πραγματοποιήθηκε χθες στο Ίδρυμα Ευγενίδου, με τη συνεργασία της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Ο κ. Στυλιανίδης επισήμανε πως η διατήρηση της ακεραιότητας του ναυτιλιακού τομέα με παράλληλη εξασφάλιση της ελεύθερης διακίνησης των βασικών αγαθών, αποτελεί δέσμευση όλων. «Η συλλογική μας ευθύνη, ως ρυθμιστικοί φορείς και ηγέτες της βιομηχανίας, είναι να παρέχουμε σαφή και ισορροπημένη κατεύθυνση που στηρίζει την επιχειρησιακή ευελιξία, χωρίς όμως να διακινδυνεύεται η ασφάλεια ή η προστασία. Οφείλουμε να συνεχίσουμε να θωρακίζουμε τον κλάδο μέσω ενισχυμένης διεθνούς συνεργασίας.», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Υπουργός τόνισε πως η Ελλάδα συνεργάζεται με όλα τα κράτη – μέλη του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO) και υποστηρίζει τις σχετικές πρωτοβουλίες με στόχο ένα ασφαλές και βιώσιμο θαλάσσιο μέλλον. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «Είναι ζωτικής σημασίας να βρούμε μια ρεαλιστική ισορροπία μεταξύ των περιβαλλοντικών μας ευθυνών, των λειτουργικών αναγκών και της συνολικής ανταγωνιστικότητας της ναυτιλιακής βιομηχανίας.» Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υπογράμμισε επίσης, για ακόμη μία φορά, πως το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί κεντρικό πυλώνα της στρατηγικής του υπουργείου και «γι’ αυτόν το λόγο», όπως είπε, «οφείλουμε να επενδύσουμε στην εκπαίδευση και την επανεκπαίδευση των ναυτικών. Και παράλληλα, να προσφέρουμε κίνητρα για να προσελκύσουμε τη νέα γενιά στη θάλασσα και στη ναυτιλιακή βιομηχανία». Και πρόσθεσε: «Χρειαζόμαστε ναυτικούς ικανούς να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες προκλήσεις και στις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη.».

Κλείνοντας, ο κ. Στυλιανίδης επανέλαβε ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ναυτιλιακός κλάδος μπορούν και πρέπει να μετατραπούν σε ευκαιρίες, τονίζοντας πως «Μόνο συνεργαζόμενοι θα διασφαλίσουμε ότι ο κλάδος μας θα συνεχίσει να ευημερεί.».

Post
Πολιτική Πέμπτη 03.07.2025

Ο ΥΦΕΘΑ Θανάσης Δαβάκης υπέγραψε τη δωρεάν παραχώρηση χρήσης, μέρους του στρατοπέδου «ΙΛΑΡΧΟΥ ΒΑΡΥΤΗ» επ’ ωφελεία του Ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων «ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ – ΕΛΠΙΔΑ»

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Θανάσης Δαβάκης, υπέγραψε χθες, Τετάρτη 2 Ιουλίου 2025, τη δωρεάν παραχώρηση για χρήση στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», μέρους του ακινήτου

Post
Πολιτική Πέμπτη 03.07.2025

Β. Κικίλιας: «Όποιος νομίζει ότι μπορεί να χρησιμοποιεί την κομματική σημαία ως ασπίδα είναι βαθιά νυχτωμένος – δεν είναι αυτό το DNA της παράταξης»

«Αν κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να χρησιμοποιούν την κομματική σημαία ως ασπίδα, ως κουρτίνα, είναι βαθιά νυχτωμένοι. Δεν είναι αυτό το DNA της Νέας Δημοκρατίας. Το DNA της παράταξής μας είναι

Post
Πολιτική Πέμπτη 03.07.2025

Κικίλιας: «Το λιμάνι του Πειραιά ενισχύεται με άλλους 50 λιμενικούς για την καλύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των επιβατών»

Επιχειρησιακή ενίσχυση στο λιμάνι του Πειραιά - τη δεύτερη μέσα σε 3 μήνες - με 50 επιπλέον στελέχη του Λιμενικού Σώματος, έλαβε χώρα παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιώτικης πολιτικής, Βασίλη Κ