Image
Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2025 17:23 Πολιτική

Ολοκλήρωση υποβολής αιτήσεων στήριξης της 1ης Πρόσκλησης για την Παρέμβαση Π3-77-1.1 «Σύσταση Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών» στον τομέα της Γεωργίας του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ελλάδας

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Τσιάρα, με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ Δημήτρη Παπαγιαννίδη, ανακοινώνουν ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στήριξης των προτάσεων στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης της Παρέμβασης Π3-77-1.1 «Σύσταση Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών» στον τομέα της Γεωργίας του ΣΣ ΚΑΠ 2023 – 2027 έληξε στις 14/02/2025 και ώρα 17:00.
Σύμφωνα με τα υποβληθέντα στοιχεία, η Δημόσια Δαπάνη της πρόσκλησης, συνολικού ύψους 31.179.560,00€, έχει υπερκαλυφθεί, καθώς υποβλήθηκαν 247 προτάσεις, με συνολική αιτούμενη δημόσια δαπάνη ύψους 52.332.983,68€.
Οι υποβληθείσες προτάσεις κατηγοριοποιούνται βάσει της παραγωγικής τους κατεύθυνσης ως εξής: Φυτική Παραγωγή, με 176 προτάσεις και συνολικό προϋπολογισμό 35.242.794,66€, και Ζωική Παραγωγή, με 71 προτάσεις και συνολικό προϋπολογισμό 17.090.189,02€.
Στόχος της Παρέμβασης είναι η συνεργασία των γεωργών – κτηνοτρόφων και η ενθάρρυνσή τους να συστήσουν/συμμετάσχουν σε συλλογικά σχήματα (ομάδες παραγωγών ή οργανώσεις παραγωγών) στον τομέα της γεωργίας/κτηνοτροφίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού τις νέες προκλήσεις της αγοράς και να ενισχύσουν τη θέση τους στην αλυσίδα αξίας της αγροδιατροφής.
Επισημαίνεται ότι άμεσα θα ξεκινήσει η αξιολόγηση των υποβληθεισών προτάσεων από την αρμόδια Μονάδα Συνεργασίας και Καινοτομίας της ΕΥΕ ΠΑΑ, με στόχο να ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξης των εν δυνάμει δικαιούχων το ταχύτερο δυνατόν.

Post
Πολιτική Πέμπτη 08.05.2025

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο (vid)

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το πρωί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, στο Μέγαρο Μαξίμου. Κατά την έναρξη της συνάντησης είχαν τον ακόλουθο διάλογο: Οικουμενικός

Post
Πολιτική Πέμπτη 08.05.2025

Συνάντηση του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κ. Πιερρακάκη με το προεδρείο του ΣΕΛΠΕ

Συνάντηση με το προεδρείο και μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος – ΣΕΛΠΕ είχε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Post
Πολιτική Πέμπτη 08.05.2025

Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το πρωί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, στο Μέγαρο Μαξίμου. Κατά την έναρξη της συνάντησης είχαν τον ακόλουθο διάλογο: Οικουμενικός