Image
Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2025 12:58 Οικονομία

Voucher έως 1.600 ευρώ για αγορά laptop: Αυτές είναι οι νέες αλλαγές που ανακοινώθηκαν

Ορισμένες τροποποιήσεις στα χρονικά ορόσημα του Προγράμματος Ι «Ψηφιακά Εργαλεία ΜΜΕ Β’» στο πλαίσιο του οποίου οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες  λαμβάνουν voucher έως 1.600 ευρώ για αγορά laptop προκειμένου να γίνει ο ψηφιακός μετασχηματισμός τους ανακοίνωσε η ιστοσελίδα digitalsme.gov.gr.

  Παράλληλα επισημαίνεται πως  έχει αναρτηθεί η 2η τροποποίησης της πρόσκλησης στα έγγραφα του Προγράμματος Ι «Ψηφιακά Εργαλεία ΜΜΕ Β’».

Οι δυνητικοί δικαιούχοι

Τα χρονικά ορόσημα για τους δυνητικούς δικαιούχους και τους προμηθευτές αναλύονται ως εξής:

 1. Προμηθευτές:

Έως την Παρασκευή, 2 Μαΐου 2025 γίνεται η υποβολή αιτήσεων  συμμετοχής  των προμηθευτών στο πρόγραμμα.
Έως την Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2025 υποβάλλονται από ήδη εγκεκριμένους προμηθευτές αιτήματα έγκρισης νέων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών από το Πρόγραμμα.

2.Ψηφιακά Εργαλεία ΜΜΕ Β’- Κύκλος #1

Έως και την Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2025 στις 5μμ γίνεται η υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης των δικαιούχων.
Ο προθεσμίες για την πραγματοποίηση αγορών εγκεκριμένων δικαιούχων είναι οι εξής:
-Από Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2025 έως και την Παρασκευή 4 Απριλίου 2025 γίνεται η έκδοση  και η  δέσμευση επιταγών από προμηθευτές.

-Έως την Παρασκευή, 18 Απριλίου 2025 γίνεται η εξαργύρωση επιταγών (υπό την προϋπόθεση ότι η αντίστοιχη δέσμευση έχει πραγματοποιηθεί εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος).

-Την Παρασκευή, 2 Μαΐου 2025 λήγει η μεταβατική περίοδος  (cooling off period) για την οποία επιτρέπονται ορισμένες μόνο (κατ’ εξαίρεση) περιπτώσεις εξαργύρωσης vouchers.

3.Ψηφιακά Εργαλεία ΜΜΕ Β’- Κύκλος #2

Ο 2ος κύκλος του Προγράμματος θα ενεργοποιηθεί για μέρος ή το σύνολο των κατηγοριών επιχειρήσεων, εφόσον υπάρχει προϋπολογισμός προς διάθεση στις αντίστοιχες κατηγορίες.

 Από την Δευτέρα, 7 Απριλίου 2025 έως και την Παρασκευή 25 Απριλίου 2025 στις 5μμ  θα γίνεται η υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης δικαιούχων.
Οι προθεσμίες για την  πραγματοποίηση αγορών εγκεκριμένων δικαιούχων είναι οι εξής:
-Από τη Δευτέρα 12 Μαΐου 2025 έως και την Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2025 γίνεται η έκδοση και η  δέσμευση επιταγών από προμηθευτές.

-Έως την Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2025 γίνεται η εξαργύρωση επιταγών(υπό την προϋπόθεση ότι η αντίστοιχη δέσμευση έχει πραγματοποιηθεί εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος).

-Την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2025 λήγει η  μεταβατική περίοδος  (cooling off period) για την οποία επιτρέπονται ορισμένες μόνο (κατ’ εξαίρεση) περιπτώσεις εξαργύρωσης vouchers.

-Η Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2025 είναι η  καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση των πάσης φύσεως πληρωμών και την  ολοκλήρωση του Προγράμματος.

 Οι ενδιαφερόμενοι για να ενημερωθούν περαιτέρω  σχετικά με αλλαγές στο πρόγραμμα θα πρέπει να δουν εδώ  το αρχείο της 2ης Τροποποίησης της Πρόσκλησης που βρίσκεται στα έγγραφα του Προγράμματος Ι «Ψηφιακά Εργαλεία ΜΜΕ B’».

.enikonomia

 

Post
Οικονομία Τρίτη 03.03.2026

Αυξημένο ενδιαφέρον για το 14ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market (Vvid)

Περισσότερες συμμετοχές από κάθε άλλη χρονιά καταγράφει το 14ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market, που ανοίγει τις πύλες το

Post
Οικονομία Τρίτη 03.03.2026

Στο 7,7% υποχώρησε η ανεργία τον Ιανουάριο

Στο 7,7% υποχώρησε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Ιανουάριο εφέτος, έναντι του αναθεωρημένου προς τα πάνω 9,8% τον Ιανουάριο 2025, και του αναθεωρημένου προς τα πάνω 7,9% τον Δεκέμβριο 2025. Οι

Post
Οικονομία Τρίτη 03.03.2026

Οι τιμές του πετρελαίου στις αγορές παραμένουν υψηλές λόγω πολέμου

Οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν σε υψηλά επίπεδα για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και το Ιράν, που εντείνει τις ανησυχίες για