Image
Παρασκευή 07 Φεβρουαρίου 2025 21:40 Εκτός Ελλάδος

Έλον Μασκ: Το δηκτικό εξώφυλλο του περιοδικού Time για την «κατάληψη» του μεγιστάνα στο οβάλ γραφείο

Το περιοδικό Time, με ένα ακόμη εύστοχο εξώφυλλο στηλιτεύει την παρεμβατικότητα του Έλον Μασκ στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ και όχι μόνο. Το εξώφυλλο απεικονίζει τον μεγιστάνα της τεχνολογίας να έχει «καταλάβει» το προεδρικό γραφείο καθήμενος ουσιαστικά στη θέση του Ντόναλντ Τραμπ.

Υπενθυμίζεται ότι ο  Έλον Μασκ έχει αναλάβει τη νεοσύστατη υπηρεσία Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας (DOGE) που έχει σκοπό την περικοπή των δαπανών του ομοσπονδιακού κράτους, με στόχο να είναι πιο αποτελεσματικό. Προσφάτως, ο ίδιος ανέφερε πως έχει σκοπό να κλείσει την Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης (USAID). «Δεν διορθώνεται», εκτίμησε.

Επίσης, πέρα από το σχέδιο για τη δημιουργία «Ριβιέρας στη Γάζα», ο Ντόναλντ Τραμπ έχει-αναμφίβολα-προκαλέσει αίσθηση τις τελευταίες μέρες με την ανακοίνωση μίας σειράς «ιδιαίτερων» βλέψεων για το μέλλον της Αμερικής και του κόσμου γενικότερα.

Στο πλαίσιο αυτό το «χεράκι του έβαλε» και ο Έλον Μασκ με το μεγαλεπήβολο σχέδιο του για εξυγίανση -κατά τα λεγόμενά του-του κρατικού τομέα, βάζοντας μπρος την εφαρμογή μίας σειράς απολύσεων κρατικών υπαλλήλων. Ο Μασκ ισχυρίζεται ότι κατά αυτόν τον τρόπο θα πατάξει την ομοσπονδιακή γραφειοκρατία και θα μειώσει πληρωμές που, σύμφωνα με τον ίδιο, οδηγούν τη χώρα σε χρεοκοπία και σε υψηλό πληθωρισμό.

Στους κρατικούς υπαλλήλους έγινε η εξής πρόταση: θα πληρωθούν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου —και θα διατηρήσουν τα επιδόματά τους— εφόσον δηλώσουν την παραίτησή τους έως τις 6 Φεβρουαρίου.

Λόγω των παραπάνω κινήσεων και δεδομένου ότι Έλον Μασκ σπατάλησε ένα αξιοσημείωτο ποσό χρημάτων στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, μία άποψη ξεκίνησε να ζυμώνεται στους κόλπους της αμερικανικής κοινωνίας και ένα ερώτημα αναδύεται όλο και εντονότερα: «Ποιος διοικεί τελικά την Αμερική;»

Πηγή: topontiki.gr


Post
Εκτός Ελλάδος Τετάρτη 26.03.2025

Προσωρινός δήμαρχος Κωνσταντινούπολης στη θέση του Εκρέμ Ιμάμογλου, ο Νούρι Ασλάν

Η σύλληψη του Ιμάμογλου την περασμένη εβδομάδα, του βασικού πολιτικού αντιπάλου του Ερντογάν, πυροδότησε τις μεγαλύτερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στους δρόμους στην Τουρκία εδώ και πάνω από μια δε

Post
Εκτός Ελλάδος Τετάρτη 26.03.2025

Ντόναλντ Τραμπ: Χρειαζόμαστε την Γροιλανδία για τη διεθνή ασφάλεια και πρέπει να την αποκτήσουμε

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει για την Γροιλανδία καθώς όπως τονίζει την χρειάζονται οι ΗΠΑ για τη διεθνή ασφάλεια και «θα πρέπει να την πάρουμε». «Χρειαζόμαστε τη Γροιλανδία για τη διεθ

Post
Εκτός Ελλάδος Τρίτη 25.03.2025

Η Gen Z είναι η γενιά της απόρριψης: Βιώνει τη μεγαλύτερη απογοήτευση στην ιστορία

Η Gen Z βιώνει συνεχείς απορρίψεις σε όλους τους τομείς της ζωής: από τη δυσκολία εύρεσης εργασίας και τις μαζικές απολύσεις μέχρι τις απογοητεύσεις του dating και την αβεβαιότητα των πτυχίων της. Αν